Καλημέρα, καλημέρα!
Όμορφη μέρα η Κυριακή ε?Οικογενειακή!
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας δύο συνταγές πολύ πολύ νόστιμες!Δοκιμάζετε και μου λέτε!
Έχει περίπου 6 μήνες που αποφασίσαμε να βγάλουμε τη ζάχαρη απο τη ζωή μας, και η προσπάθεια αυτή στην αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολη γιατί, τα πάντα έχουν ζάχαρη. Αυτό είναι και το πρόβλημα βέβαια... Ακόμη και τα κατά τα άλλα ακίνδυνα δημητριακά διαίτης, είναι τίγκα στη ζάχαρη...Πως να προστατευτούμε λοιπόν και εμείς και τα παιδιά κυρίως όταν η επιταγή των μεγάλων επιχειρήσεων είναι να κάνουμε τον οργανισμό μας ζαχαροπλαστείο?
Καμιά υστερική που δεν τρώει γλυκά δεν είμαι. Τα λατρεύω τα γλυκά! Είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Άρα δε γίνεται να τα στερηθώ. Άλλωστε και τα παιδιά τα ζητάνε καθημερινά!
Τι κάνω λοιπόν? Αφού ενημερώθηκα για τα υποκατάστατα της ζάχαρης, κατέληξα στο μέλι, την αγάυη, και τη στέβια. (κατά προτίμηση φυσική) μα και την πιστοποιημένη συσκευασμένη. Φτιάχνω τα πάντα. Γλυκό στο σπίτι συνήθως υπάρχει. Αλλά είναι ένα γλυκό που μας τρέφει και όχι μας καταστρέφει! όπως λέει και η καλή μου φίλη Σοφία απο το: http://sofetogeyseisygeias.blogspot.gr/
Η Σοφία με εμπνέει καθημερινά να αναζητώ τις δικές μου συνταγές, και να απολαμβάνω βέβαια και τις δικές της!
Εφτιαξα λοιπόν το αγαπημένο παραδοσιακό ραβανί ινδοκάρυδο και ειλικρινά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο το ραβανί με ζάχαρη!
Το έφτιαξα έτσι: 1 φλ αλέυρι
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλ. βούτυρο
2κουτ. στέβια
45 σταγόνες στέβια υγρή
3 αυγά χωρισμένα ο κρόκος με το ασπράδι
ξύσμα λεμονιού
1 φλ γάλα
1 βανίλια
Σιρόπι: χυμό μισού λεμονιού
1 φλυτζάνι νεράκι βρασμένο
160 γρ σιρόπη αγάυης ή μέλι
Χτύπησα το βούτυρο και στη συνέχεια πρόσθεσα διαδοχικά τα υλικά, με τελευταία τα άλευρα.
Απο τα αυγά μου προσθέτω μόνο τους κρόκους, και τα ασπράδια τα κάνω σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύω απαλά στο τέλος μέσα στο μείγμα μου. Ψήνω το γλυκό στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Όταν βγει, το αφήνω να κρυώσει καλά για να ρίξω το σιρόπι μου. Το σιρόπι δεν το βράζω. Αρκεί μέσα το ήδη βραστό νερό. Στο τέλος το πασπαλίζω με το ινδοκάρυδο! Μμμμμ!Έίναι τέλειο!
1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια ή ακόμη καλύτερα αν έχετε φρέσκα
100 γρ ροκφορ
Γέμιση 2 : τυρί φέτα
1 αυγό
Γέμιση 3: 1 μπανάνα
1 χουφτίτσα καρύδια
κανέλα
Όπως βλέπετε οι παραλλαγές δε σταματάνε! Τα παιδιά βρίσκουν μεγαλύτερη απόλαυση συνήθως στο λευκό τυράκι! Και φυσικά στα γλυκά πιτάκια με μπανάνα!
Ανοίγετε το φύλλο και το χωρίζετε σε κάθετες λωρίδες. Κάθε λωρίδα φύλλου είναι ένα πιτάκι.
Βάζετε τη γέμιση χαμηλά και αρχίζετε να διπλώνετε προς τα επάνω σε τριγωνικό σχήμα, γωνία με γωνία. Εννοείται, ότι για τη γέμιση 3 κάνουμε τη μπανάνα πουρέ, και βάζουμε το καρύδι όσο χοντροκομμένο μας αρέσει. Μια μπανάνα, και μια μικρή χούφτα καρύδι θα βγάλει περίπου 6 πιτάκια.
Στο τέλος τα αλείφουμε με αυγό για να μην ανοίγουν και πασπαλίζουμε με σουσάμι!
Καλή όρεξη!!!
Όμορφη μέρα η Κυριακή ε?Οικογενειακή!
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας δύο συνταγές πολύ πολύ νόστιμες!Δοκιμάζετε και μου λέτε!
Έχει περίπου 6 μήνες που αποφασίσαμε να βγάλουμε τη ζάχαρη απο τη ζωή μας, και η προσπάθεια αυτή στην αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολη γιατί, τα πάντα έχουν ζάχαρη. Αυτό είναι και το πρόβλημα βέβαια... Ακόμη και τα κατά τα άλλα ακίνδυνα δημητριακά διαίτης, είναι τίγκα στη ζάχαρη...Πως να προστατευτούμε λοιπόν και εμείς και τα παιδιά κυρίως όταν η επιταγή των μεγάλων επιχειρήσεων είναι να κάνουμε τον οργανισμό μας ζαχαροπλαστείο?
Καμιά υστερική που δεν τρώει γλυκά δεν είμαι. Τα λατρεύω τα γλυκά! Είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Άρα δε γίνεται να τα στερηθώ. Άλλωστε και τα παιδιά τα ζητάνε καθημερινά!
Τι κάνω λοιπόν? Αφού ενημερώθηκα για τα υποκατάστατα της ζάχαρης, κατέληξα στο μέλι, την αγάυη, και τη στέβια. (κατά προτίμηση φυσική) μα και την πιστοποιημένη συσκευασμένη. Φτιάχνω τα πάντα. Γλυκό στο σπίτι συνήθως υπάρχει. Αλλά είναι ένα γλυκό που μας τρέφει και όχι μας καταστρέφει! όπως λέει και η καλή μου φίλη Σοφία απο το: http://sofetogeyseisygeias.blogspot.gr/
Η Σοφία με εμπνέει καθημερινά να αναζητώ τις δικές μου συνταγές, και να απολαμβάνω βέβαια και τις δικές της!
Εφτιαξα λοιπόν το αγαπημένο παραδοσιακό ραβανί ινδοκάρυδο και ειλικρινά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο το ραβανί με ζάχαρη!
Το έφτιαξα έτσι: 1 φλ αλέυρι
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλ. βούτυρο
2κουτ. στέβια
45 σταγόνες στέβια υγρή
3 αυγά χωρισμένα ο κρόκος με το ασπράδι
ξύσμα λεμονιού
1 φλ γάλα
1 βανίλια
Σιρόπι: χυμό μισού λεμονιού
1 φλυτζάνι νεράκι βρασμένο
160 γρ σιρόπη αγάυης ή μέλι
Χτύπησα το βούτυρο και στη συνέχεια πρόσθεσα διαδοχικά τα υλικά, με τελευταία τα άλευρα.
Απο τα αυγά μου προσθέτω μόνο τους κρόκους, και τα ασπράδια τα κάνω σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύω απαλά στο τέλος μέσα στο μείγμα μου. Ψήνω το γλυκό στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Όταν βγει, το αφήνω να κρυώσει καλά για να ρίξω το σιρόπι μου. Το σιρόπι δεν το βράζω. Αρκεί μέσα το ήδη βραστό νερό. Στο τέλος το πασπαλίζω με το ινδοκάρυδο! Μμμμμ!Έίναι τέλειο!
Εντάξει, η άλλη συνταγή δεν είναι γλυκιά οπότε δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε κάτι!
Είναι ένα υπέροχο μεζεδάκι ας το πούμε έτσι!Μας βγάζει ασπροπρόσωπους αν θέλουμε κάτι γρήγορο και νόστιμο και μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές!
Πιτάκια λοιπόν με ότι θέλετε εσείς! Εγώ έβαλα, μανιτάρι- ροκφόρ που τρελαίνομαι και για τα παιδιά τυράκι, και γλυκα με μπανάνα!
Να τα:
Να και η συνταγή: φύλλο κρούστας ξεπαγωμένο1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια ή ακόμη καλύτερα αν έχετε φρέσκα
100 γρ ροκφορ
Γέμιση 2 : τυρί φέτα
1 αυγό
Γέμιση 3: 1 μπανάνα
1 χουφτίτσα καρύδια
κανέλα
Όπως βλέπετε οι παραλλαγές δε σταματάνε! Τα παιδιά βρίσκουν μεγαλύτερη απόλαυση συνήθως στο λευκό τυράκι! Και φυσικά στα γλυκά πιτάκια με μπανάνα!
Ανοίγετε το φύλλο και το χωρίζετε σε κάθετες λωρίδες. Κάθε λωρίδα φύλλου είναι ένα πιτάκι.
Βάζετε τη γέμιση χαμηλά και αρχίζετε να διπλώνετε προς τα επάνω σε τριγωνικό σχήμα, γωνία με γωνία. Εννοείται, ότι για τη γέμιση 3 κάνουμε τη μπανάνα πουρέ, και βάζουμε το καρύδι όσο χοντροκομμένο μας αρέσει. Μια μπανάνα, και μια μικρή χούφτα καρύδι θα βγάλει περίπου 6 πιτάκια.
Στο τέλος τα αλείφουμε με αυγό για να μην ανοίγουν και πασπαλίζουμε με σουσάμι!
Καλή όρεξη!!!
ενα κομματι και για μενα παρακαλω λιχουδιαρα ειμαι
ΑπάντησηΔιαγραφή