Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Τα γενέθλια του χειμωνιάτικου μωρού μου...

Έτοιμοι για την άνοιξη;Εμείς είμαστε! Ο καιρός όμως δεν είναι, όπως φαίνεται!
Δε πτοούμαστε όμως! Θα περιμένουμε και θα παρακολουθούμε μέχρι να πέσει η τελευταία σταγόνα της γοητευτικής βροχής , που θέλει να δοκιμάσει την αντοχή μας εδώ στη Κέρκυρα!
Την περασμένη βδομάδα, γιορτάσαμε και τα γενέθλια της μικρής! Εδώ και η σούπερ τριώροφη υπερπαραγωγή που σκαρφίστηκε η μαμά!

Για να το φτιάξετε:
Παντεσπάνι: 10 αβγά
300 γρ ζάχαρη
300 γρ αλεύρι ή για να είναι σοκολατένιο το παντεσπάνι 250 γρ αλεύρι και 50 κακάο

Χτυπάτε πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αβγά, περίπου ένα 5 λεπτο να γίνουν σαν κρέμα, και στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι και το ανακατεύετε καλά με κουτάλι ΟΧΙ με μίξερ. 
Χωρίζετε το μείγμα σε 3 δοχεία , ισόποσης ποσότητας και στο κάθε ένα προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας. Εγώ έβαλα, μπλε, κόκκινο, κίτρινο.

Ανακατεύετε καλά να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα, και το κάνετε όσο έντονο θέλετε!
Όταν είστε έτοιμοι, παίρνετε ταψάκι 24 εκατοστών, μιας χρήσης ,αν δεν έχετε στο σπίτι, και ψήνετε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς το κάθε παντεσπάνι!Fabulus!!!


Όταν τα βγάλετε πρέπει να κρυώσουν πολύ καλά, και μετά βγαίνουν πανεύκολα από το ταψάκι τους, πάνω στο οποίο εσείς θα έχετε στρώσει και μια λαδόκολλα στο πάτο. Μη φοβάστε! Βγαίνει εύκολα! Εγγύηση!!!

Φτιάξτε το σιρόπι: 300 γρ νερό και 300 γρ ζάχαρη
για να το χρησιμοποιήσετε θα το αφήσετε επίσης να κρυώσει καλά, και μπορείτε να το αρωματίστε με το αγαπημένο σας άρωμα. Εγώ έβαλα βανίλια.

Ετοιμάστε τη κρέμα: Η συνταγή λέει: 900 γρ σοκολάτα
                                                                      600 γρ κρέμα γάλακτος
                                                    450 γρ γάλα 
Αυτό για όλες τις στρώσεις και την επικάλυψη γύρω γύρω αν θέλετε να ναι όλο σοκολάτα. Εγώ ήθελα να δημιουργήσω και στρώσεις λευκής σοκολάτας οπότε χρησιμοποίησα:
300 γρ λευκή σοκολάτα
200 κρέμα γάλακτος      
150 γρ γάλα                   
Αυτά για την κρέμα λευκής σοκολάτας.
Και   600 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
400 κρέμα γάλακτος        
300 γάλα   
                      
Βάζουμε το γάλα στο μάτι μέχρι να βράσει, και πριν αρχίσει να βράζει το βγάζουμε και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα. Την ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Έχουμε χτυπήσει στο μεταξύ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ και όταν λιώσει η σοκολάτα τη ρίχνουμε μέσα. 
Θα βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο, η συνταγή έλεγε 1 ώρα αλλά χρειάζεται περισσότερο. Αν το κάνετε απο την προηγούμενη μέρα θα έχετε την ιδανική κρέμα για τούρτα. Όσο σφιχτή πρέπει για να σταθεί και πεντανόστιμη! 
Εγώ ακολούθησα τις οδηγίες της συνταγής και η κρέμα δε στάθηκε όπως ήθελα την πρώτη μέρα. Την δεύτερη ήταν άψογη. Άρα κάντε τη συναρμολόγηση την επόμενη μέρα, ιδανικά!



Φωτό απο την πρώτη μέρα. 

Φωτό απο την δεύτερη μέρα! Κομπλέ!


Η συνταγή είναι του Σ. Παρλιάρου. Την δίνει ολόκληρη με κουβερτούρα. Εγώ πρόσθεσα και σμάρτις επειδή ήταν για παιδικό πάρτυ. Επίσης , τα τρία παντεσπάνια είναι πολύ εντυπωσιακά, και χωράνε στα μικρά στοματάκια πιο εύκολα από ότι μια τούρτα ουράνιο τόξο με 5 παντεσπάνια που ήταν το αρχικό μου σχέδιο. 
Σχόλιο: Αν αφήστε τη κρέμα να σφίξει σωστά και δε βιαστείτε  η ποσότητα της κρέμας είναι πολύ καλή. Επίσης δείξτε υπομονή με τα παντεσπάνια και σιροπιάστε σωστά, όταν είναι κρύα και αυτά και το σιρόπι. Ήταν τέλέια, και του χρόνου με υγεία μικρό μου! Μόλις 2 χρονών ανθρωπάκι!
Περπατά και μιλά και μας δίνει όλη τη χαρά του κόσμου!

Έκανα και ένα πείραμα όπως συνηθίζω άλλωστε! Βρέχει τόσες μέρες πια και με τις απόκριες δε τρελαίνομαι, για να πήγαινα στη παρέλαση, και λέω τι να κάνω; τι να κάνω; Ας βάψω το χωλ!
Ε και το έβαψα! 
Μετά θύμωσα, γιατί δε μου άρεσε το χρώμα, το οποίο το είχα φυλάξει από το παλιό μου σπίτι!
Μέσα στις μπογιές, εξαθλιωμένη και βρώμικη με τα νεύρα μου να αγγίζουν το ταβάνι το κοίταζα με μισό μάτι και ορκιζόμουν στον εαυτό μου ότι δεν θα ξανακάνω πειράματα και θα κάθομαι και λίγο στα αβγά μου!
Μετά είπα δε θα ξαναβάψω. 
Μετά μου φάνηκε απλώς πολύ έντονο. 
Μετά μου φάνηκε παιδικό
Και να ήρθε η ιδέα! Θα το κάνω χώρο έκφρασης των παιδιών μου!Δεν γίνεται να με νοιάζει τόσο η ακριβής απόχρωση του χωλ. Είμαστε εδώ , ζούμε διασκεδάζουμε ,κλαίμε και γελάμε και αυτός ο χώρος θα αξιοποιηθεί σωστά!Δεν γίνεται λοιπόν να σημαίνει πρόβλημα αλλά αντίθετα χαρά και όμορφη εκμετάλλευση! Όταν ξύπνησαν τους ανακοίνωσα ότι αυτή θα ναι η γκαλερί τους, και θα κρεμάμε εκεί όσα  έργα  θέλουν από αυτά που θα φτιάχνουν!
Θα γίνει το πιο παραμυθένιο χωλ, είμαι σίγουρη!

Like a fairytale...

Τη στολή της μικρής την έφτιαξα απλά! Με τούλι , λουλούδια από αυτά που στολίζουμε σε γάμους και βαπτίσεις,κολλημένα με πιστόλι ζεστής σιλικόνης πάνω σε μια σατέν κορδέλα.
Και οι τιράντες , με τον ίδιο τρόπο. Μικρά λουλούδια , κολλημένα πάνω σε σατέν κορδέλα. Έτοιμες οι μικρές νεράιδες των λουλουδιών..!

Καλό Μήνα Εκεί Έξω!
Έλα άνοιξη!Μην αργείς!

8 σχόλια:

  1. Να τις χαίρεσαι τις νεράιδες σου! Κουκλίτσες1 Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφη η τούρτα της μικρής!!! Χρόνια της πολλά και καλά!
    Καλορίζικη και η 'γκαλερί' ! Εύχομαι να γεμίσει με τα έργα που θα κάνουν οι ζουζούνες σου!!! Να τις χαίρεσαι τις κουκλίτσες σου!
    Καλή Σαρακοστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τις χαίρεσαι τις πανίγλυκες νεραιδούλες σου !!!! Γερές και δυνατές να είναι και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα !!! Είναι τέλεια τα φορεματάκια τους !!! Πολύ μου αρέσει το χώλ, μπράβο σου βρέ θηρίο, και αφού θα αναλάβουν την διακόσμησή του οι νεράιδες θα γίνει παραμυθένιο σίγουρα !!!!
    Πολύ νεραιδένια και η τούρτα χρυσοχέρα Μάγδα !!!! Και του χρόνουυυυ !!! Να περνάτε καλά !!!
    Φιλιά ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τις χαίρεσαι τις ζουζούνες σου! Υπέροχη η ιδέα σου για το χωλ! Αν είσαι πολύ τολμηρή, μπορείς να τις αφήσεις να ζωγραφίζουν και στους τοίχους...χαχα. Λέμε τώρα... Φιλιά πολλά και καλό μήνα να'χετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά Μάγδα μου, να τις χαίρεσαι, να είναι γερές και καλότυχες!!!
    Υπέροχη η τούρτα!
    Νομίζω ότι το χωλ σου θα είναι το καλύτερο!!!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τις χαιρεσαι τις κουκλες σου!!!
    Η τουρτα....τελεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή