Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

A day at the palace, and diy christmas calendar

Το ήξερα ότι όταν έβαζα το φόντο αυτό στο μπλογκ ήταν πολύ πολύ νωρίς. Αφού μετά το είδα ακόμη και εγώ και αναρωτήθηκα γιατί το έβαλα τόσο νωρίς. Αλλά αφού το έβαλα φαίνεται πως το είχα μεγάλη ανάγκη. Μας έχει τσακίσει όλους η πραγματικότητα, ένας κόσμος σπαρμένος με καταστροφή. Ένιωσα την επιθυμία να γυρίσω πίσω. Πίσω σε πιο ανέμελα χρόνια. Που σημασία είχαν μόνο τα επερχόμενα Χριστούγεννα. Η γιορτή. Η χαρά. Συγχωρήστε μου λοιπόν την ανυπομονησία. Αλλά φέτος έχω ανάγκη να φέρω τα Χριστούγεννα όσο πιο νωρίς γίνεται!Το ημερολόγιο μας για φέτος είναι έτοιμο και πιστεύω να χωρέσει όλα αυτά τα καλούδια που θέλω να βάλω μέσα για τα μωρά μου!!!

Είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Είναι απο ύφασμα και οι τσεπούλες έχουν γίνει απο τσόχα. Τους αριθμούς τους έγραψα με contour. Το έχω ράψει γύρω γύρω για να μην ξεφτίσει. Την επόμενη φορά θα σας το δείξω γεμάτο!


Εφτιαξα και μερικά γυάλινα βαζάκια για τσαι με decoupage, αλλά βιαζόμουν τόσο πολύ που δεν είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Κρίμα γιατί είχαν ωραία θέματα οι χαρτοπετσέτες. Διαπίστωσα ότι είχα να κάνω τόσο καιρό ντεκουπάζ που η κόλλα δεν εφάρμοσε στο βάζο μου όπως έπρεπε. Σε κάθε περίπτωση πάντως αν κάνετε ντεκουπαζ σε γυάλινο βάζο μην ξεχάσετε να απλώσετε πρώτα το γκέσο για να προστατέψετε την όλη διαδικασία που ακολουθεί και να κάνετε το βάζο αδιάφανο, και στο τέλος το βερνίκι, για να έχει η δουλειά σας διάρκεια.




Αν δεν έχετε χρόνο όπως εγώ, μπορείτε να στεγνώσετε το γκέσο και τις κόλλες με το πιστολάκι μαλλιών. Δεν είναι η σωστή μέθοδος, κάντε το μόνο όταν δεν έχετε χρόνο!!!

Στο γαλάζιο βάζο η κόλλα μου δεν έγινε καν αδιάφανη στο τέλος, σε κάποιο σημείο. Άφησε μια ενοχλητική ασπράδα. Οπότε το ηθικό δίδαγμα είναι ότι οι κόλες ντεκουπάζ έχουν ημερομηνία λήξης...
Ε τέλος πάντων γίνανε σίγουρα καλύτερα απο πριν και δε θα χρειαστεί να αγοράσω καινούρια!
Με γειά μας!

Το Σάββατο το πρωί ήταν μια υπέροχη μέρα στην Κέρκυρα. Μια φίλη μου είχε πει ότι το Μον Ρεπώ , τα ανάκτορα δηλαδή του τέως βασιλιά, με τους κήπους τους, είναι μια υπέροχη βόλτα. Είπα να μη χάσουμε την ευκαιρία και την όμορφη μέρα!

Ε πραγματικά!Ευχαρίστησα πολλές φορές τη φίλη μου!
Ήταν μια υπέροχη διαδρομή ανάμεσα απο δέντρα με μονοπάτια που οδηγούσαν άλλα στη παραλία, άλλα σε χώρο θεραπευτικής ιππασίας, άλλα σε ξέφωτα κτλ κτλ! Τελικά οι βασιλιάδες ξέρουν πολύ καλά που να χτίσουν τα παλάτια τους!
Πήγαμε με παρέα και έτσι τα παιδιά είχαν τους φίλους τους και εμείς, φίλοι, που μας ένωσαν τα παιδιά μας μπορέσαμε και απολαύσαμε τη βόλτα!!!Ναι!!!




Θα ξαναπάμε σίγουρα!!!Και φυσικά όταν μετά απο μια τέτοια βόλτα γυρνάς σπίτι και ψάχνεις το παιδί σου και δεν το βρίσκεις μπορέι να ναι μόνο σε ένα μέρος :

Στο κρεβάτι της μαμάς!Ανάποδα σαν μπαμπούρι , απο την πολλή κούραση!!!
Καλή σας μέρα!





9 σχόλια:

  1. Τα Χριστούγεννα έχουν αυτή την "δύναμη". Να μας δίνουν χαρά και μόνο στην σκέψη τους. Να μας γυρίζουν στα ανέμελα, παιδικά μας χρόνια! Πόσο μάλλον ετούτη την δύσκολη εποχή. Το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, ειναι η αρχή, για άλλες όμορφες, γιορτινές κατασκευές.
    Η Κέρκυρα, είναι πάντα όμορφη, όπως την θυμάμαι!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι είναι !Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραιο το ημερολόγιο
    και οι 3 φατσούλες!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι - ιδικά φέτος - περιμένουμε να έρθουν τα Χριστούγεννα νωρίτερα... έτσι για να πάρουμε χαρά από την λάμψη της γιορτής!!!! Νομίζω ότι είσαι πολύ τυχερή που ζεις στην Αρχόντισσα Κέρκυρα!!!! Οι δημιουργίες σου όμορφες!!!!!! Φιλιά Καλημέρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολοι την ίδια ανυπομονησία έχουμε φέτος Μανταλένα μου,η κατάσταση ζητάει απο μόνη της χαμόγελο και ζεστασιά ν αντέξουμε.
    Ζηλεψα τη βόλτα στην Κέρκυρα, ελπίζω να ξεκλέψω χρονο προς την ΑΝοιξη πια και να ς έρθω,μου λείπει πολύ!
    Σε παρακαλώ στείλε μου το μέιλ σου να σου στείλω κάτι,μου το είχες ζητήσει καιρό πριν,ήρθε η ώρα να στο ικανοποιήσω,χιχιχιχιχι
    Φιλάκια,πολλά και στα μαμούνια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο έγινε το ημερολόγιο!!! Φαντάζομαι την χαρά των μικρών όταν θα ανακαλύπτουν τα δωράκια τους. Το έκανα πάντα για τα παιδιά μου όταν ήταν μικρά και τα έχω φυλάξει όλα.
    Πολύ όμορφη και η βόλτα σας στο Μον Ρεπώ.
    Καλή συνέχεια με τις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές!!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Marie Anne θα το κάνουμε φέτος πρώτη φορά και είμαι εξίσου ενθουσιασμένη με τα παιδιά!!!φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενδιαφερον εισαι καλα; χαθηκες εσυ κρατα μου ενα κουμ κουατ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μου αρεσει πολυ το ημερολογιο σας και όλο το σκηνικο με το πανεμορφο μπαμπουρακι σου , εμενα είναι κοτζαμ κοπελλες και στο κρεββατι μου καταλήγουν θελω δεν θελω ακομη σε φιλω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή