Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Ρολά κανέλας με φρέσκιες φράουλες και βόλτα στην Παναγία Βλαχέρνα Κέρκυρας

 Ο καιρός μουντός . Δευτεριάτικος. Έξω βρέχει, το μωρό κοιμάται και τα μεγάλα έφυγαν για το σχολείο αφήνοντας μια εκωφαντική ησυχία στο σπίτι. Μου αρέσει η ηρεμία που άφησαν. Πιο πολύ όμως, μου αρέσει η φασαρία και τα γέλια τους. Τα ποδοβολητά όταν ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες τρέχοντας, να προφτάσουν να ζήσουν κάθε δευτερόλεπτο!

Είχαμε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο, με δουλίτσες στην βεράντα που θα σας δείξω σε άλλη ανάρτηση. Την περασμένη βδομάδα είχα αίτημα απο την μεγάλη, που όλο κάτι βλέπει στο πίντερεστ και τρέχει μετά η μάνα , να μεταφράσει συνταγές και να τις φτιάξει! Αυτή τη φορά ήθελε ρολά κανέλας με φράουλες!Η αλήθεια είναι πως τη λάτρεψα τη συνταγη , είναι σούπερ γευστικά και η ζύμη αφρός, πανάλαφρη!

Below για τις λεπτομέρειες:









Φτιάξε τη ζύμη: Σε ένα μπωλ ανακατεύετε μισή κούπα γάλα

                                                           ένα φακελάκι μαγιά ξηρή

                                                           1/4 κούπας ζάχαρη και τα αφήνετε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγια! Θα ναι έτοιμο όταν αφρίσει ελαφρώς! Και τότε θα προσθέσετε:

                                                            1/4 κούπας βούτυρι φρέσκο

                                                            1 κουταλάκι του γλυκού κοφτο αλάτι

                                                            1 αβγό

                                                             περίπου 3 με 3,5 κούπες αλέυρι (μέχρι που να γίνει μια εύπλαστη ζύμη)

Αφήστε την να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε μέγεθος και φτιάξτε ένα ζελέ μαρμελάδα φράουλα:   1 μεγάλη κούπα φράουλες

                   1 μεγάλη κουταλιά κανέλα

                   4 κουτελιές ζάχαρη καστανή

 ή λευκή ότι προτιμάτε. Όταν θα αρχίσει να βράζει καλά, θα προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, δυαλυμένο σε λίγο νεράκι. Αυτό θα δώσει υφή τζελ στη μαρμελάδα μας και δεν θα τρέχει παντού!

Και τώρα ήρθε η μεγάλη στιγμή!

Ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο,  απλώστε παντού λιωμένο βουτυράκι, και απλώστε πάνω το ζελέ μαρμελάδα φράουλα. Αρχίστε να ρολάρετε μέχρι να έχετε ένα ωραίο ρολό , και στη συνέχεια κόβετε φέτες το ρολό και τοποθετείτε κάθε φέτα σε ταψί με λαδόκολλα.

Θα ψήσετε ένα 25 λεπτο περίπου στους 170, και όταν βγούνε θα ετοιμάστε το γλάσσο με:

100 γρ τυρί κρέμα

100 γρ κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας άχνη

Και θα το περιχύσετε στα ζεστά σας ρολά!

Έτοιμα ! Καλή απόλαυση!!

Ξέρετε , μεγαλώνοντας νιώθεις ότι η ζωή πολλές φορές σε δοκιμάζει ή παίζει μαζί σου,  όταν λοιπόν, έχω τα blues ξεκουνιέμαι απο το σπίτι και κάνω κάτι που μου αρέσει. Είτε μια βόλτα στο γυμναστήριο,  είτε μια συνάντηση, είτε οτιδήποτε μου φτιάχνει τη διάθεση. Πάντα προσπαθώ, αφού μαζέψω και συγκεντρώσω την ενέργεια μου, να σηκώνομαι και να συνεχίζω. Παίρνω και το μαιμουδάκι μου παραμάσχαλα, και εξερευνούμε μέρη. Τα μωρά απολαμβάνουν πολύ τη φύση, αλλά αυτό το ξέρετε ήδη!Όταν τα μωρά απολαμβάνουν τη φύση, τότε και οι μαμάδες μπορούν να χαλαρώσουν ...







Μου αρέσει να χτίζω αναμνήσεις μαζί της, μαζί τους. Να χουν να θυμούνται όταν γυρνάνε πίσω με το νου τους. Η μικρή αρχίζει και καταλαβαίνει τα πάντα, είναι δύσκολο να με αποχωριστεί και τώρα που θα επιστρέψω στη δουλειά  πρέπει να δουλέψουμε με αυτό. Αλήθεια υπάρχει κάποιος τρόπος να δουλέψουμε και τον δικό μου αποχωρισμό από εκείνη; 😁😁

Όλα θα πάρουν το δρόμο τους, και θα είμαστε όλοι και πάλι καλά με οποιεσδήποτε συνθήκες. Μέχρι τότε βόλτες , αγκαλιές και ανέμελος χρόνος!

Καλή βδομάδα εκεί έξω αγαπημένοι!

Να φροντίζετε τους εαυτούς σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου