Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Paris Park painting

Γειά σας φίλοι μου!
Έφτιαξα κάτι νέο προχθές και μου άρεσε τόσο που είπα να το μοιραστούμε!
Είναι ένας πίνακας με ακρυλικά, που απεικονίζει το σημείο στο Παρίσι που είναι το μουλέν ρουζ!Κάπου το είδα στο ίντερνετ και μου άρεσε τρελά!
Το Παρίσι είναι μια υπέροχη πραγματικά πόλη και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ένα ταξίδι χωρίς εμπλεκόμενα τουριστικά γραφεία που φροντίζουν να κάνουν τη μαγεία κομματάκια κάνοντας σε βόλτες όλη μέρα γύρω απο 3- 5 σημεία και τέλος!

Βέβαια φίλοι μου , δεν μπορώ να πω το ίδιο για την κουζίνα των Γάλλων, (πέραν των γλυκών) την οποία βρήκα ολίγον τραβηγμένη στην προσπάθεια εντυπωσιασμού!Δηλαδή πολύς αχταρμάς , για να τον αντέξει το Ελληνικό μου στομάχι!


Το εντυπωσιακό πάντα σε πολλές απο τις μητροπόλεις του κόσμου, είναι το πόσα μαθήματα πολιτισμού, αρχιτεκτονικής, και σοφίας έχει μεταδώσει ο Ελληνικός κόσμος!Εμφανή σε κάθε σου βήμα... Δεν θέλω να ασχοληθώ καν για το πως μας βλέπουν πια, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι γιατί με λυπεί πολύ. Η Ελλάδα των ξέκωλων , και των μπουζουκιών, της λούφας και της χάψας...Είμαστε έτσι τελικά?Η μήπως δεν είμαστε?Υπάρχει ακόμη ελπίδα?Έχουμε γίνει οι μαιμούδες των ρεπορτάζ στα μιντια, αλλά μήπως και αυτά κατευθυνόμενα δεν είναι? Μήπως δεν είναι αργά για τους Έλληνες ρε γαμώτο?Κανείς ποτέ δεν αμφέβαλε για την ψυχή του Έλληνα. Εκεί θα ναι ακόμα!

Τέλος , σας αφήνω με την προτροπή- συμβουλή να δείτε σήμερα και αύριο το αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, της ερτ, μιας και μας δίνεται η ευκαιρία ,με δύο απο τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και να σας πω ότι λυπάμαι που χάθηκε ένας ακόμη εξαίρετος Έλλην. Φτωχαίνουμε κάθε μέρα...
Ο άντρας μου ήξερε καλά τον Αγγελόπουλο. Πάντα λέει βιαζόταν, πάντα ήθελε το καλύτερο, λυρικός στη ζωή μα και στο θάνατο τελικά, πέθανε σκηνοθετώντας...Τον θαυμάζουμε πολύ...Καλό ταξίδι.

17 σχόλια:

  1. Μάγδα μου καλή, είναι πανέμορφη η εικόνα που μας παρουσιάζεις και για να πω την αλήθεια συμφωνώ μαζί σου όσων αφορά τις ομαδικές εκδρομές επίσης να πω πως η γαλλική κουζίνα καθόλου δελεαστική δεν μου φαίνεται και κυρίως να σε ευχαριστήσω για την προτροπή-συμβουλή.τώρα για την ελπίδα...να σου πω....έχασα κάθε ελπίδα και κυρίως την εμπιστοσύνη μου κι επειδή πολλοί θα είναι αυτοί που θέλουν να επωφεληθούν από την οικονομική κρίση της χώρας συστήνω προσοχή ΜΕΓΑΛΗ και κυρίως σε όσους από εμάς ασχολούνται με το διαδύκτιο .....κυκλοφορούν ΑΡΠΑΚΤΙΚΑΑΑΑΑ!!!
    ΤΑ ΦΙΛΙΆ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΣ!!!!!!!!!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΩ !!!!!!!!!!!!ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΧΑΛΑΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πίνακας σου είναι πανέμορφος, Μάγδα μου και συμφωνώ για τη Γαλλική κουζίνα. Όσο για τη χώρα μας και τους Έλληνες, νομίζω πως θ' αργήσουμε πολύ να πείσουμε πως δεν είμαστε όλοι λαμόγια και κλέφτες. Για την ψυχή του Έλληνα, με τόση τρομοκρατία και τόσα θρίλερ που ζούμε κάθε μέρα, λούφαξε κι' αυτή.... μακάρι να μην είναι για πολύ....
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίος ο πίνακάς σου...το Παρίσι αποτελεί έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες!Όσο για τους προβληματισμούς σου, όλοι με τους ίδιους ζούμε,βρισκόμαστε σε περίοδο αναθεωρήσεων και ψαξίματος προσανατολισμού. Δύσκολες ημέρες που κάποτε θα περάσουν.Εύχομαι να μην αργήσει η καλύτερη μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαγδαληνή μου τι ωραίο που είναι!!!!!!!
    Μπράβο σου!!!Πολλά φιλιά!!!Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΕΓΙΝΕ!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ....ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάγδα,
    όμορφο το έργο, σωστά τα λόγια και οι σκέψεις σου.Φιλιά και καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όμορφος ο πίνακας και τα χρώματα, ζεστά...
    Το Παρίσι αποτελεί και για μένα απαραίτητο προορισμό. Δεν έχω πάει ποτέ και έχω ακούσει τα καλύτερα! Άλλωστε οι εικόνες του μιλούν από μόνες τους.
    Εύχομαι να το επισκεφθείς σύντομα!
    Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίο το πινακάκι σου !!! Μπράβο ! Το Παρίσι είναι η ωραιότερη πόλη του κόσμου !!!! Το σχολιό σου για την γαλλική κουζίνα όμως νομίζω ότι την αδικεί !!!! Η λέξη ΑΧΤΑΡΜΑΣ δεν ταιριάζει με την γαλλική κουζίνα ούτε με την γαλλική κουλτούρα γενικότερα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο όμορφο!!!! Λατρεύω το Παρίσι και ο τρόπος που το απεικονίζεις του πάει πολύ θεωρώ!!! Μπράβοο! Αχ, οι αδυναμίες δεν κρύβονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πανέμορφος πίνακας!!!! Λατρεύω το Παρίσι και ας μην έχω πάει (ακόμα)! Το έχω όμως σκοπό! Θέλω να σ'ευχαριστήσω για το πανέμορφο δώρο σου! Το έλαβα και ξετρελάθηκα!!! Μου αρέσει πααααρα πολύ! Χίλια ευχαριστώ Μάγδα μου!!!! Και βεβαίως να σε συγχαρώ για άλλη μία φορά για τις πανέμορφες δημιουργίες σου!!! Πολλά φιλάκια και καλό Σ/Κ! Τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετική η δημιουργία σου με μεγάλη δόση αυθορμιτισμού και αυθεντικότητας! Οσο για τον μεγάλο αυτόν σκηνοθέτη που χάσαμε άδικα ελπίζω να υπάρξουν συνέχειες που να του μοιάσουν εστώ και στο μισό!! Ο Θεος να τον αναπαύσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H άποψη για τη Γαλλική κουζίνα είναι σαφώς προσωπική βρε!Αλλά είναι τραγικά ανακατεμένη για μένα. Και τονίζω. Για μένα!Σας ευχαριστώ όλες για τα όμορφα σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ειναι πολυ ομορφος ο πινακας σ ! εχει κατι που δεν μπορω να το προοσδιορισω που δινει μια αλλη διασταση!για τα υπολοιπα που γραφεις θα πω απλα ποσο λυπαμαι που εχουμε φτασει ως εδω αλλα θελω να ελπιζω σε αλληλεγγυη κ αγωνες για ενα καλυτερο αυριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πανεμορφος πινακας!!!!βγαζει αυτη τη ρομαντικη ατμοσφαιρα του παρισιου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΛΥ ΟΜΟΦΟς ΠΙΝΑΚΑς! Διαφορετικος!Σου ευχομαι να πας συντομα!Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή