Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

'Ωρα να ξυπνήσεις μαμά, έχεις κοιμηθεί πάαααρα πολυ και...η γωνίτσα μου!

Νομίζω είχε μόλις ξημερώσει όταν ένιωσα ένα τράνταγμα πάνω στο στομάχι μου!
Γάτα , σκύλο δεν έχω άρα... Αυτό ήταν! Ήρθε η μεγάλη!Ανοίγω το ένα μάτι, η ώρα 7 και 15! Ανοίγω και το άλλο, ένα πλατύ χαμόγελο, δύο μικρά άσπρα μαργαριτάρια για δοντάκια και δυο φλογερά ματάκια!
Ώρα να ξυπνήσεις μαμά, έχεις κοιμηθεί πάαααααρα πολύ!
-Πόσο πολύ δηλαδή παιδί μου;
-Αφού σου λέω μαμά. Πααααάρα πολύ!
Ακούω και "την άλλη" φωνή από το παιδικό.
 -Μαμά μου, μαμά μου!
Yeap, τέλος ο ύπνος για σήμερα...Μωρέ παιδιά είναι Κυριακή λέμε! Κυριακή! Να σας βάλω ένα παιδικό να χαλαρώσουμε;
- Όχι. Να κάνουμε μεγάλο πρωινό με φρούτα και μαρμελάδες!
- ΟΚ ότι πείτε!
Σηκώνομαι και τι να δω;;; ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ!!!
Σούπερ πρωινό, ντύσιμο στα γρήγορα και βόλτα στο παρατηρητήριο του Κάισερ, στο χωριό Πέλεκας, και στην πανέμορφη παραλία Γλυφάδα για παιχνίδι!
 Ο Πέλεκας είναι σκαρφαλωμένος ψηλά στα βράχια

 Το παρατηρητήριο του βασιλιά


Η Κέρκυρα στα πόδια μας! Νιώσαμε μεγαλειώδεις! 



 Ο Πέλεκας, Κέρκυρα
 Παραλία Γλυφάδας


 Δώστε μου τις στιγμές σας, και πάρτε τις δικές μου...ώστε να προχωράμε μαζί, χέρι χέρι και κανείς μας να μη φοβάται, κανείς μας να μη χάνεται, κανείς να μη μένει πίσω...

Πίσω στο σπίτι είπα να βάλω λίγη ανοιξιάτικη διάθεση, και μια προσδοκία για ανανέωση!
 Η γωνίτσα αυτή είναι αγαπημένη για μένα, γιατί εκεί είναι το αγαπημένο μου μικρό λαμπατέρ, και μερικά λουλούδια και κεριά, που μου κρατούν συντροφιά, όταν διαβάζω ή όταν πίνω το καφεδάκι μου. Στα ταξίδια που κάναμε υπήρχαν πάντα εσωτερικά περβάζια στα κτίρια, με υπέροχη διακόσμηση. Όταν λοιπόν είδα παράθυρο στο σαλόνι αυτού του σπιτιού , ήταν θέμα χρόνου να βάλω ράφι για να δημιουργήσω ένα εσωτερικό περβάζι! Κάθομαι εκεί και χαζεύω την πολύβουη και χρωματιστή γειτονιά μου! Και αυτό πολλές φορές αρκεί! Τώρα βάλαμε και μερικούς βολβούς που θα μας δώσουν νάρκισσους και υάκινθους, με πολλή φροντίδα και αγάπη! 
 Η καρέκλα που χρησιμοποίησα για να φτιάξω τη γωνιά μου, ήταν η ξύλινη καρέκλα που είχα στον κήπο του προηγούμενου σπιτιού και τώρα που ήρθα στην πόλη δεν χωρά στα μπαλκόνια μου...Έτσι μπήκε μέσα γυαλίστηκε φόρεσε μερικά χειμωνιάτικα υλικά, χωρίς όμως να χαθεί η λιτότητα του ξύλου που την ήθελα, και να τη , να φιλοξενεί μικρές στιγμές...
 Η ορχιδέα μου είναι τόσο γενναιόδωρη!Είναι ανθισμένη εδώ και 4 μήνες!

 Το αλεξανδρινό, της Αλεξάνδρας μου! Το έτερον ήμισυ μου, στο σχολείο!
 Ο δρόμος στη γειτονίτσα μου! Μικρή , χρωματιστή γειτονίτσα!

Καλό υπόλοιπο Κυριακής αγαπημένοι...
Είμαστε τώρα εδώ και αυτό μετράει τελικά...


7 σχόλια:

  1. Τι καλά που σε ξύπνησαν τα παιδάκια σου πρωί - πρωί και δεν χάσατε εσείς αυτήν την υπέροχη βόλτα και εμείς αυτές τις πανέμορφες εικόνες!!!!! Πολλά φιλιά.... καλή εβδομάδα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι γλυκια και ζεστη αναρτηση !!γεματη χαμογελο και ομορφα στιγμιοτυπα απο τη ζωη σου!να σαι καλα και να εχεις μια υπεροχη εβδομαδα!!φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχα ολα μα ολα σου λεω και η γωνιτσα σου μια ζωγραφια νασαστε ολοι μαζι καλα , και να θυμασαι οσο δεν σου σηκώνει το βλεφαρο γαι να δει τι ονειρο βλεπεις και απλα σε ξυπναει πατε καλα ....
    Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στο χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του stars and icicles μην ξεχνάς το επόμενο ξεκινάει το Νοέμβρη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέλεκας! Τι μου θύμισες τώρα... Υπέροχη Κυριακή για σας, έστω κι αν ξεκίνησε λίγο νωρίς. Λατρεύω τα εσωτερικά πρεβάζια των παραθύρων! Δεν έχω ούτε ένα παράθυρο όμως...γκρρρ...χαχα. Φιλιά πολλά Μάγδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είστε πάντα καλά να κάνετε τόσο ωραίες βόλτες!Όσο για τη γωνίτσα.....πάντα θέλουμε ένα χώρο μόνο δικό μας.....Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο δίκαιο έχεις για τα εσωτερικά περβάζια!!!Πραγματικά κι εγώ τα χάζευα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. 'Ετσι κι εγώ τοποθέτησα μιά εταζέρα κάτω από το παράθυρο του σαλονιού μου και την στολίζω.
    Πολύ όμορφη η γωνιά σου!!!
    Στο παρατηρητήριο του Κάϊζερ είχα ανέβει πρίν από...30 χρόνια...με ομίχλη! Δεν θα το ξεχάσω ποτέ!!!!!
    Να χαίρεσαι τις κουκλίτσες σου!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την Κέρκυρα την έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές και είναι ένα αγαπημένο νησί με πάρα πλλές ομορφιές!!!!
    Έχει όντως μια γοητεία,μια αρχοντιά, μια φινέτσα και τον αέρα ευρωπαικής πόλης.
    Ομορφιές όμως πολλές είδα και στο δικό σουν blogοσπιτάκι, ξεκινώντας απ' τις δυο υπέροχες δημιουργίες σου(τις κορούλες σου εννοώ, βεβαίως) και προχωρώντας στις πετυχημένες κατασκευές σου!!!!
    Καλώς σε βρήκα λοιπόν, θα σε επισκέπτομαι συχνά!!!
    Καλή συνέχεια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή