Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Rotterdam City tour and sightseeing

Μπείτε στη διάθεση για Ρότερνταμ γιατί εκεί θα σας πάω σήμερα!
Η συνέχεια του ταξιδιού όπως σας είχα υποσχεθεί. Η πόλη , απίστευτη, νεόδμητη επί το πλείστον, μιας και είναι από τις  πόλεις που βομβαρδίστηκαν πολύ κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου.Και  έτσι πολλές περιοχές είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένες απο την αρχή. Μια απο τις σημαντικότερες πόλεις αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος επίσης. Εκεί βρίσκεται και το NAI NETHERLANDS ARCHITECTURE INSTITUTE.Και δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν πολλά κτίρια που συγκεντρώνουν παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Αν ποτέ βρεθείτε εκεί μην παραλείψετε να πάτε στο ζωολογικό κήπο της πόλης, είναι απο τους καλύτερους που υπάρχουν. Και διαθέτει το πιο απίθανο ενυδρείο που έχω δει!!!Οι καρχαρίες περνούν κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλι σου!(μέσα σε θόλο)!
Φύυυγαμε:

Η γέφυρα Erasmus την οποία βλέπαμε απο το δωμάτιο του ξενοδοχείου! Τα ξακουστά κυβικά σπίτια. Ναι , ναι μέσα ζούνε κανονικά άνθρωποι! Το κέντρο, με τα πλακόστρωτα και την αγορά

 Εσωτερικό καταστήματος


 Η θέα από το δωμάτιο το βράδυ

 ...και το ξημέρωμα

 Τα Speedo είναι τα καράβια που σου κάνουν περιήγηση μέσα στο λιμάνι του Ρότερνταμ το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, μετά της Σιγκαπούρης και της Σαγκάης. 


 Ο κεντρικός σταθμός

 Παζάρι την ημέρα της βασίλισσας, 30 Απριλίου

 Κανάλι του ποταμού Maas που διασχίζει την πόλη

 Στο πρωινό...


 Τέρμα των αστικών λεωφορείων. Είναι δίπλα στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

 Μέσα στο ζωολογικό κήποΑπο τις πιο παλιές περιοχές της πόλης. Το delfshaven. Αξίζει. Αδιαπραγμάτευτα.Εδώ φάγαμε.Ήταν recommendation στο  trip advisor απο μια ντόπια κυρία και ειλικρινά είχε πολύ δίκιο. Εστιατόριο Miller's στο Delfshaven.Εδώ αφήσαμε την παλιά συνοικία, και γυρίσαμε προς το κέντρο. Ήμασταν εκεί την ημέρα της βασίλισσας. Ήταν πολύ ξέφρενοι οι ρυθμοί. Κάτι σαν το καρναβάλι της Ξάνθης μου θύμισε!Ρώτησα μετά να μάθω, αν τόσο πολύ αγαπούν οι Ολλανδοί τη βασίλισσα τους. 
Πήρα δύο απαντήσεις. Η μια ήταν ότι απλά είναι μια ευκαιρία για διασκέδαση. Η βασίλισσα είχε πει ότι έχει γενέθλια 30 Απριλίου και έτσι δεν γιορτάζεται η Πρωτομαγιά στην Ολλανδία αφού είναι η επόμενη μέρα. Γιορτάζεται μόνο η μέρα της βασίλισσας και την Πρωτομαγιά όλοι πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους. 
Η άλλη απάντηση που πήρα σχετικά με την αγάπη προς το πρόσωπο της βασίλισσας είναι ότι δεν είναι απλά μια "γλάστρα", αλλά ότι αγαπάει πολύ τον κόσμο και βοηθά πολύ όσο μπορεί, μιας ανακατεύεται συνέχεια με την πολιτική. 
Δεν εκφέρω άποψη προσωπική, παραθέτω μόνο ότι άκουσα.
Το Ρότερνταμ είναι μαγικό. Θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως!!!!

Σας φιλώ!3 σχόλια:

 1. 'Εχω πάει στο Ρότερνταμ και μου άρεσε πολύ!
  Νά'σαι καλά που μου το ξαναθύμησες!!
  Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε ευχαριστώ που με ξαναπήγες Ρότερνταμ! Ήταν ένα από τα πολύ καλά ταξίδια! Ελπίζω κάποτε να μπορέσω να ξαναπάω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν έχω πάει στο Ρότερνταμ....
  Χαίρομαι πολύ που το ευχαριστηθήκατε τόσο!!!!
  Φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή