Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Heart n flower decorated cookies

Καλησπέρα φίλοι μου!Για κοιτάξτε τι σας έχω:

Καταπιάστηκα την Παρασκευή με κουλουράκια τα οποία ήθελα να διακοσμήσω με ζαχαρόπαστα. Εδώ ζαχαρόπαστα εκεί ζαχαρόπαστα, που είναι η ζαχαρόπαστα?Συγκεκριμένα στη Κέρκυρα δεν είναι πουθενά!!!Δεν μπόρεσα να βρω. Και λέω, τι στο καλό βρε παιδί μου, άξια η δικιά σου στη κουζίνα θα τη κάνω μοναχή μου και θα κάνω και πάταγο!!!
Ο σκοπός μου ήταν να φτιάξω μπισκοτάκια με τα οποία θα παίζαμε με την Αφροδίτη μου κατά την παρασκευή τους, και θα κερνούσα και κάποιους φίλους στο πνευματικό κέντρο της περιοχής μου, για τη γέννηση της μικρής μπεμπούλας.
Η συνταγή που χρησιμοποίησα είναι απο εδώ http://www.pastrychef.gr/recipe_449.html και μου βγήκε πολύ καλή. Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου. Απλά αντί για 800 γρ ζάχαρη μου πήρε περίπου 700. Επίσης δεν χρησιμοποίησα γλυκερίνη που δεν βρήκα, και είδα σε πολλές συνταγές ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να μην χρησιμοποιηθεί. Η διαδικασία εύκολη αλλά πολύ χρονοβόρα μην την επιχειρήσετε αν δεν έχετε μπόλικο χρόνο! Η Αφροδίτη πήγαινε και ερχότανε με μπαλάκια πότε απο ζαχαρόπαστα , πότε απο τη ζύμη των μπισκότων στο χέρι!πραγματικά είναι όμορφο να περνάς χρόνο με τα παιδιά στη κουζίνα!
Για να δούμε λίγο τη διαδικασία:
Κάνω μπεν μαρί με τη ζελατίνη, νεράκι, γλυκόζη και λίγο βουτυράκι


Ρίχνω την άχνη σε ένα σκέυος και κάνω λακουβίτσα να ρίξω μέσα τα υλικά μου (που έκανα σε μπεν μαρί)


και ανακατεύω να γίνει ομοιογενές το μείγμα


το μεταφέρω μετά στο πάγκο μου και το ζυμώνω με την υπόλοιπη άχνη.

Αυτή είναι η δυσκολία της υπόθεσης διότι το ζύμωμα θέλει πολύ χρόνο. Να το ξέρετε. Μη με κατηγορήσετε μετά άμα το κάνετε, ζυμώνετε 1 ώρα και τα παιδιά διαλύουν το σπίτι και σεις δεν μπορείτε να βγείτε απο τη κουζίνα!!!

Όταν με το καλό τελειώσετε η ζαχαρόπαστα σας σπιτική κ αφράτη είναι έτοιμη για χρήση και βρώση φυσικά!

Θα κάνετε και μπισκοτάκια βεβαίως γιατί αλλιώς που να τη βάλετε καλέ τη ζαχαρόπαστα?
Χρησιμοποίησα συνταγή απο εδώ:http://cookingandart-marion.blogspot.com/2011/05/blog-post_10.html
Τέλεια μπισκοτάκια, τραγανά , μυρωδάτα υπέροχα!
Ιδού:

Yλικά
3 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 1/2 κουτ. γλ. άρωμα βανίλιας
1 κούπα βούτυρο (μαργαρίνη, να έχει μαλακώσει)
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
2 κουτ. γλ. μπέϊκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει
Ρίχνουμε το αυγό να αναμειχθεί καλά. Ρίχνουμε το άρωμα βανίλιας, το αλάτι

Προσθέτουμε το αλεύρι κάθε φορά λίγο λίγο μέχρι να ενσωματωθεί καλά όλο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε λίγο με το χέρι.

Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή.
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα περίπου.
Μπείτε στη σελίδα και θα βρείτε πραγματικά υπέροχες ιδέες!
Καλή επιτυχία!

12 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία έγιναν τα μπισκοτάκια σου.Η αλήθεια είναι ότι η ζαχαρόπαστα είναι μπελαλίδικη στην κατασκευή της. Το αποτέλεσμα όμως σε αποζημιώνει.
    Καλό Πάσχα να έχεις . Να χαίρεσαι τις κούκλες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ .ΕΓΩ ΟΛΑ ΛΕΩ ΝΑ ΔΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΑΒ///ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ...ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα είναι σκέτη γλύκα!! Μπορεί να είναι χρονοβόρο, αλλά φαντάζομαι ότι είναι και διασκεδαστικό ε;! Θέλω κι εγώ να φτιάξω ζαχαρόπαστα κάποια στιγμή. Θέλω πολύ να τη δοκιμάσω μόνη μου!
    Μπράβο σας κορίτσια!!! Είναι σκέτη απόλαυση τα μπισκότα σας!
    Καλή Μεγαλοβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουκλιστικα τα μπισκοτακια σου.Καλη Μεγαλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα μπισκοτάκια φαίνονται πεντανόστιμα!! Και είναι τόσο γλυκό να μαγειρεύεις με παιδιά!! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είναι φανταστικά!!!!!!!!!!!!!πανέμορφα!!χίλια μπράβο!!!!!είναι δύσκολη η ζαχαρόπαστα!!!!πάρα πολλά φιλάκια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ, φαίνονται πάρα πολύ ωραία!! Φαντάζομαι θα καταχάρηκε η κορούλα σου και την προετοιμασία αλλά και το φάγωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tι εμφανίσημα μπισκοτάκια!! Φαντάζομαι την υπέροχη γεύση τους! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είχα κι εγώ ένα θεματάκι με τη ζαχαρόπαστα,μια και δεν κάταφερνα να βρω πουθενά αλλά εσύ μας δίνεις τη λύση και σ'ευχαριστώ πολύ γι'αυτό!Γεια στα χεράκια σας,είναι πανέμορφα!Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ααχ τι υπέροχα είναι γεια στα χεράκια σου! Καλό Πάσχα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τώρα τα είδα και ξετρελάθηκα...τέλεια τέλεια τέλεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή