Κυριακή 3 Απριλίου 2011

2 γεμάτα χρόνια!

Κοντεύει 2 χρόνια. Ήρθαμε στη Κέρκυρα με εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού, σε ένα ξενοδοχείο στις Μπενίτσες!Υπέροχο στ αλήθεια μικρό ξενοδοχειάκι, Έρως το όνομά του κ ιδιοκτήτρια σαν χθες την έχω μπροστά στα μάτια μου, η γλυκύτατη κ.Σταματέλα Ζωχιού!Ψάχναμε για σπίτι τότε, και μας έφερνε αποκόματα απο εφημερίδες κάθε μέρα για να μας βοηθήσει!Και το βρήκαμε το σπίτι!Το μικρό παράδεισο που θα στέγαζε τα όνειρα δυο νεόνυμφων πολύ ευτυχισμένων νέων!Τούτο είναι το σπίτι μου!Το σπίτι που έζησα 2 χρόνια και το σπίτι που αφήνω τώρα.

'Ομορφο ε;
Εδώ κάναμε τα πρωτα μελλοντικά κοινά σχέδια και πραγματοποιήσαμε μερικά!Εδώ καρποφόρησε ο έρωτας μας και φέραμε στο κόσμο το πρώτο μας παιδάκι!Ανάμικτα στ αλήθεια τα συναισθήματα τώρα που φεύγουμε!Και μια αβεβαιότητα πάντα όπως κάθε φορά που ξεκινάς κάτι νέο! Άραγε θα πάνε όλα καλά?Θα μας αρέσει εκεί που θα πάμε?
Η Κέρκυρα στάθηκε για μας το πρώτο σχολείο οικογενειακής ζωής, μάθαμε πράματα, και μοιραστήκαμε πολλά,θαυμάσαμε το μεγαλείο της φύσης και μάθαμε μερικά τοπικά χαρακτηριστικά και νοοτροπίες διαφορετικά απο της Β. Ελλάδας.
Βολτάραμε στα καντούνια, και σε σκαρφαλωμένα χωριά απάνω σε λόφους και βουνά , και άλλοτε είδαμε ερειπωμένα χωριά, περασμένα μεγαλεία!Είδαμε τα αεροπλάνα να πετούν πάνω απο το κεφάλι μας σχεδόν, στη γέφυρά, κοντά στο διαδρομο προσγείωσης, και βουτήξαμε σε καταγάλανα νερά!Φάγαμε σούπερ παγωτά και παστιτσάδες και μάθαμε την ιστορία της πλατείας Λιστόν. Μια ακόμη εμπειρία έφτασε σχεδόν στο τέλος της.'Ωρα να πάμε σπίτι μας. Εκεί που ο αέρας μυρίζει παιδικές αναμνήσεις, και μας χτυπάει το κουδούνι η οικογένεια και οι φίλοι μας!Ωραία η Κέρκυρα δε λέω αλλά κάτι λείπει. Αυτο πάμε να βρούμε. Πρέπει το μωρό μας να μάθει να λεει γιαγιά και να καταλαβαίνει τι σημαίνει η λέξη!
Δεν ξεχνάμε τον τόπο αυτόν, το άρωμα του , το ξύπνημα με το κελάηδημα των πουλιών. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπειρία. Για τους ανθρώπους που γνωρίσαμε , για τους συνάδελφους που μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους, για το ότι ήρθαμε 2 και φεύγουμε 3.
Οι συμφωνίες έκλεισαν , και το φορτηγό θα ναι εδώ τρίτη πρωί. Πέμπτη θα πάνε τα πραματάκια μας Θεσσαλονίκη και Παρασκευή, παραλαμβάνουμε!Θα μας βοηθήσουν και τα αδέρφια, και τα ξαδέρφια και οι φίλοι!Αμ πως!Μπορεί να χτυπήσουμε και κανα ούζο μετα το ξεφόρτωμα!Η πεθερά μου μας έχει το σπίτι καθαρό , να περιμένει!Μας νοιάζονται όλοι εκεί σας λέω!
Θα φροντίσω να σας δείξω και φωτό απο το νέο σπίτι εν καιρώ! Να είστε όλοι καλά να χαίρεστε τις στιγμές!
ΥΓ. Το μόνο πράγμα στο σπίτι όρθιο, είναι.....Μαντέψτε!!!!Το τραπέζι που δημιουργώ!!!Δεν το αγγίζει κανείς. Μέχρι τελευταία στιγμή, έτσι θα ναι στρωμάνο και ωραίο. Μπορεί να μου ρθει καμιά έμπνευση!!!

36 σχόλια:

  1. καλημερα φιλεναδα!!καλη αρχη σου ευχομαι σε σενα και την οικογενεια σου.Ομορφα που γυρνας πισω στους δικους σου ανθρωπους στο τοπο σου !!!τωρα θα χεις ακομα πιο ομορφες δημιουργιες να μας δειχνεις μιας και θα εισαι γεματη απο ομορφες αναμνησεις !!φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, σίγουρα θα έχετε λόγους σοβαρούς αλλά τι δεν θα δινα να ζήσω στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά την Λευκάδα την Ζάκυνθο, ή έστω σε νησί. Ελπίζω πάντα.... Να είναι όλα όπως τα θέλετε κι ακόμα καλύτερα εκεί που πάτε.

    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!
    ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ!!!
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα! τι ευτυχια αληθεια,να επιστρεφεις σπιτι σου! ειναι μοναδικη στιγμη! ειδικα αν πας και στην αγαπημενη μου θεσσαλονικη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι τόσο όμορφος τόπος κι είστε τυχεροί που συνδυάσατε μ'αυτόν την αρχή της κοινής σας ζωής.Κρατήστε όλα τα όμορφα και ονειρευτείτε το νέο ξεκίνημα.
    Ευχομαι όλα να πάνε όπως τα θέλετε και να...γίνεται ακόμα περισσότεροι στα πάτρια εδάφη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κάθε τέλος, είναι μία νέα αρχή! εύχομαι όλα να πάνε καλά! Και η Θεσσαλονίκη μας είναι όμορφη! πάντα πρέπει να κοιτάμε τη θετική πλευρά! τα καλοκαίρια θα πηγαίνετε πίσω στην Κέρκυρα για διακοπές! ^^ με το καλό να έρθετε λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι ό,τι χάρηκα πως ζεις στην Κέρκυρα! Καλά να περάσετε όπου πάτε και να περάσετε ακόμα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα κατάφερες!Με συγκίνησες..Υπομονή με την μετακόμιση και καλή επιστροφή στη Θεσσαλονίκη!Περιμένουμε να δούμε και το νέο σας σπίτι!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η καινούρια αρχή θα είναι ακόμα καλύτερη, γιατί θα κουβαλάτε μαζί σας όμορφες αναμνήσεις από τον τόπο και τους ανθρώπους που σας ζέσταναν δυο χρόνια. Εύχομαι τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ με συγκίνησες Μάγδα μου!! Κρατήστε τις καλύτερες αναμνήσεις σας και ξεκινήστε για ένα όμορφο μέλλον που σας περιμένει.Καλή αρχή και σ'αυτό το ξεκίνημα σας,εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα για την οικογένεια σου κοπέλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H kerkura einai toso omorfh.... Euxomai sth kanouria sas polh polles polles eutuxismenes stigmes!!! :D

    SignorinaTina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό νέο ξεκίνημα!
    Ολα καλά θα πάνε, μην αγχώνεσαι!
    Οταν είσαι μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάς, όλα καλά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ Η Κερκυρα...αλλα σαν το σπιτι σου πουθενα!!!
    Καλό ξεκίνημα, εύχομαι τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!!!!!!!!!!ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΠΩς ΘΕς ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "ήρθαμε 2 και φεύγουμε 3" Αυτό είναι πολύ σημαντικό!Με το καλό λοιπόν το νέο σας ξεκίνημα να πάνε όλα όπως επιθυμείτε!Να χαίρεσαι την οικογένειά σου....κ όταν τακτοποιηθείτε..τα λέμε ε..θα περιμένουμε!!!
    Υ.Γ. Ε βέβαια το πιο χρήσιμο που πρέπει να μείνει τελευταίο είναι το τραπεζάκι σου!..χιχιχι!
    Υ.Γ. Όμορφο το σπίτι...αλλά κ το επόμενο σίγουρα όμορφο θα είναι!
    Σε φιλώ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή δύναμη και καλό ξεκίνημα στη νέα σας πατρίδα!
    Εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ελα ρε καρντασινα εδω και μην σε νοιαζει και αερας θα χτυπα και βαρδαρης δυνατος να με πεις που μενετε να ερθω να σε χαρω απο κοντα και εδω να δεις που θα ειναι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημερα Μαγδα...πολυ ομορφο το σπιτακι που αφηνεις και ομολογω πως με επιασε μια μελαγχολια με ολα αυτα...ειναι πολυ δυσκολο να μετακομιζεις απο ενα τοσο ομορφο νησι στην συμπρωτευουσα...και να αφηνεις πισω σου ολες αυτες τις ομορφες στιγμες...ουφ,λοιπον,καθε αρχη και ωραια,δεν λενε??σιγουρα στην Θεσ.νικη θα εχει αλλες ευκαιριες το παιδακι σας κι εσεις φυσικα...αλλα το τραπεζακι της δημιουργιας να μου το προσεχετε στην μετακομιση....ειναι πολυ σημαντικο μην παθει τιποτα,πως θα μας φτιαχνεις ομορφιες μετα??καλη ευκολια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. συγκινήθηκα......
    πολλά φιλιά απο μια κερκυραία ! να είστε καλα κι ευτυχισμένοι οπου κι αν ειστε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με συγκίνησες Μαγδούλα μου πάρα πολύ με τον αποχαιρετισμό σου...
    Μέσα απ την καρδιά μου, σας εύχομαι καλό ταξίδι, καλή εγκατάσταση και μια υπέροχη αρχή !
    Φιλάκια πολλά, με το καλό να έρθετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαγδα μου απο την στιγμη που διαβασα την αναρτηση σου σε σκεπτομαι
    αυτο που εγραψες ''να μάθει να λεει γιαγιά και να καταλαβαίνει τι σημαίνει η λέξη!'' και ''Μας νοιάζονται όλοι εκεί σας λέω'' εμενα που ειμαι μακρια απο τους δικους μου, μου λεει πολλα....
    αν δεν εχεις κιολας φυγει απο την ομορφη Κερκυρα γραψε σε ενα χαρτι τα ομορφα και σε ενα τα δυσκολα που περασες εκει
    τα ομορφα κρατατα να τα διαβαζεις και να γαληνεύει η καρδουλα σου
    το αλλο ριξε το στην θαλασσα την ωρα που θα φευγεις
    καλη εγκατάσταση και μην δένεσαι με σπιτια αλλα μονο με τα έμψυχα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kαλό ξεκίνημα κι απο εμένα!!! Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν και μόλις σε γνώρισα, ακριβώς τώρα που..φεύγεις! ένοιωσα σαν να σε ήξερα χρόνια.
    Κι ίσως να συναντηθήκαμε σ αυτούς τους δρόμους και στα καντούνια, και στο Λιστόν απ όπου περνάω πολλές φορές τη μέρα, και ώρες..
    Να είσαι καλά εκεί που θα πάς, στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη που με φιλοξένησε αυτό το προηγούμενο τριήμερο..(θα δεις παρακάτω αναρτήσεις..)
    Καλή.. μεταφύτευση..
    Μ αρέσουν οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου, μ αρέσει και η σελίδα σου.
    Είσαι τελικά και λιγάκι Κερκυραία και πολύ Θεσσαλονικιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δάκρυσα για αυτά που αφήνεις πίσω και θα νοσταλγήσεις. Δάκρυσα για τα όμορφα που πας να συναντήσεις. Σου εύχομαι καλώς να τα βρεις όλα και να γίνουν όλα κατ'ευχήν!!!! Φιλιά πολλά... καλώς να σε δεχτούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάγδα μου εύχομαι καλό ξεκίνημα,να είσαι πάντα ευτυχισμένη και να σε περιβάλλουν άνθρωποι που αγαπάς και σε αγαπούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μάγδα μου καλο ξεκίνημα στην όμορφη μας Θεσσαλονίκη με νέες και όμορφες δημιουργίες και αφου έρχεσαι στα μέρη μας είναι μια ευκαιρία να γνωριστούμε κ να τα πούμε κ από κοντά..φιλια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να πάνε όλα κατ' ευχήν, να μην κουραστείτε καθόλου και να κάνετε ζεστό και χαρούμενο το νέο σας σπιτικό! Η Κέρκυρα θα είναι πάντα εκεί για να την επισκέπτεστε και να θυμάστε και να ξαναζείτε όμορφες στιγμές! Η θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη αγκαλιά και θα σας καλωσορίσει με τον καλύτερο τρόπο!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πόσο όμορφα είναι όλα όσα περιγράφεις...Να είστε γεροί κι ευτυχισμένοι και να έχετε μια όμορφη και ενδιαφέρουσα αρχή στη Θεσσαλονίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μας τίμησες με την παρουσία σου στα μέρη μας, σε τιμάμε με την αγάπη μας. Ελα απο το σπίτι έχουμε αποχαιρετιστήριο γλέντι!!!!
    Καλό Σ/Κ Φιλάκιααααααα,ούτε την μετακόμιση δνε σ αφήνω να κάνεις με ησυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άντε, με το καλό, λοιπόν, η επιστροφή στα πάτρια εδάφη! Τα καλύτερα σας εύχομαι από την καρδιά μου και όλα να σας πηγαίνουν κατ' ευχήν...
    Περιμένουμε τα νέα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλή αρχή σου εύχομαι στο νέο σου ξεκίνημα! Θα συμφωνήσω με κάτι που είπες: τα μέρη τα κάνουν οι άνθρωποι! Σου εύχομαι να βρίσκεις πάντα πηγές έμπνευσης και να μην σταματήσεις ποτέ να δημιουργείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλή καινούρια αρχή και να σ' ακούσουμε γρήγορα γιατί μας έλειψες!Φιλιά και καλή δυναμη για τις άπειρες δουλειές που θα έχεις με την έγκατάσταση στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη !(εκει σπούδασα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!
    ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΟΥ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ελπίζω να τα βρήκες όλα όπως τα περίμενες και ακόμη καλύτερα! Χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα, έστω και κατά τύχη λίγο πριν φύγετε. Θα τα ξαναπούμε λοιπόν στην έκθεσή σου όταν θα μας ξανάρθεις τον Μάη.

    Υ.Γ.: Το παζάρι απέτυχε παταγωδώς και το δεύτερο Σάββατο! :-(
    Εγώ πάντως ανέφερα τα καλά του, ότι γνώρισα πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και εσένα φυσικά.
    http://anzouyaspool.blogspot.com/2011/04/lighthouse-easter-bazaar-02-090411.html

    Φιλιά πολλά! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αχχχ σαν την Βόρειο Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά, σαν το σπίτι σου δεν έχει ρε παιδί μου! Πως να το κάνουμε! Μάγδα τα γράφεις πολύ χαριτωμένα το ξέρεις? Σου έυχομαι μια ομαλή προσαρμογή και μπόλικη αγάπη από φίλους και συγγενείς (που απ'ότι βλέπω την έχεις) για να συνεχίσεις την όμορφη ζωή σου με την οικογένειά σου που εύχομαι να μεγαλώσει κι άλλο!Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Με συγκίνησαν τα λόγια σου Μάγδα! Δεν σου κρύβω πως δάκρυσα κιόλας! Μου έφερες στο μυαλό αναμνήσεις που νοσταλγώ να ξαναζήσω, αλλά ξέρω πως ποτέ δεν θα 'ναι ίδιες! Ανάμεικτα τα συναισθήματα και πολλά τα ερωτήματα! Η Κέρκυρα υπήρξε και για μας ένα μικρό σχολείο στη ζωή μας! Εύχομαι να 'χεις μια καλή αρχή στο νέο σου ξεκίνημα! Να 'σαι καλά και να πλημμυρίζεις τη ζωή σου με όμορφες εικόνες, στιγμές και αναμνήσεις! Να εμπνέεσαι και να δημιουργείς πάντα όμορφα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή