Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Τι να ντυθούμε στις απόκριες;;;

Καλημέρα!Χθες το βράδυ, μιλούσα με την Αχτίδα, και για το πόσο όμορφο είναι τα παιδιά , να χτίζουν έναν ολόκληρο κόσμο παίζοντας!Μιας λοιπόν και άνοιξε και το τριώδιο,έχω να σας προτείνω μερικά μασκαρέματα, γρήγορα, ανέξοδα, και πολύ δημιουργικά!
Ιδού!Μέσα σε ελάχιστο χρόνο φτιάχνουμε με κάνσον καπέλο απο ινδιάνο, πειρατή, νεράιδα, και κινέζο-α!Και σας έχω και μερικές οδηγιούλες για κάθε απορία!

Για το ινδιάνικο στεφάνι, χρειάζεστε μια λωρίδα κανσον στο χρώμα που σας αρέσει, και αν το παιδί ειναι αρκετά μεγάλο την διακοσμεί όπως θέλει. Στη συνέχεια, συρράπτετε, πούπουλα της αρεσκείας σας, et voila!Πανεύκολο;
Για το κινέζικο καπελάκι, θα φτιάξετε ένα στρόγγυλο πατρόν , σε κίτρινο, απο το οποίο θα κόψετε μια ακτίνα του κύκλου, και μετά θα το συρράψετε, ανάλογα με το μέγεθος του κεφαλιού του παιδιού που θα το φορέσει. Προσθέστε, ένα ιδεόγραμμα, που βρίσκετε εύκολα στο ίντερνετ, καθώς επίσης και μαύρο γκοφρέ χαρτί που θα το στριφογυρίσετε να μοιάζει με κοτσίδα!Το καπελάκι σας , είναι έτοιμο!Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το καπέλο της νεράιδας και το διακοσμούμε με ότι μας αρέσει. Εγώ έβαλα τούλια, και υφασμάτινα λουλούδια, μπορείτε να βάλετε χρυσόσκονη, γκλίτερ ή οτι άλλο θέλετε!Ο κανόνας είναι ότι όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος από χαρτόνι που θα φτιάξετε , τόσο πιο ψηλό θα είναι το καπέλο. Άρα λοιπόν μπορείτε με μαύρο κάνσον, και ίσως μια αράχνη με ασημένιο γκλίτερ που θα φτιάξετε, να σας δώσει ένα πολύ όμορφο καπέλο μάγισσας!
Τέλος για το πειρατικό καπέλο, απλά φτιάξτε ένα μαύρο πατρόν όπως το παρακάτω, ζωγραφίστε μια νεκροκεφαλή , και συρράψτε, τα ακριανά τμήματα του καπέλου, καθώς επίσης και δεξιά και αριστερά , απο το κεφάλι του παιδιου. Έτοιμο!

Σας έχω και μια έκπληξη!Να σας συστήσω ( στο ρόλο του μοντέλου!)το μικρό μου στρουμφ!Αυτή είναι η κορούλα μου, χαρούμενη που η μαμά, της φοράει τα πρώτα της αποκριάτικα καπελάκια!!



18 σχόλια:

  1. Καλέ ποιός κοιτάζει τα μασκαρέματα όταν βλέπει τέτοια φατσούλα;;;Είναι μια γλύκα,όταν βλέπω μωρά θυμάμαι τα δικά μου και ξεχνάω τα πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΜΩΡΑΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!
    ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!!!
    ΖΟΥΠΑ ΤΗΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΕΛΕΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΑΑΑΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΑ....ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ....ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 9 ΧΡ. ΤΑ ΔΥΔ. ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ 2,5 ΧΡ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ιδέα σου καταπληκτική, μα οι φωτογραφίες κάνουν τη διαφορά!!!Να σου ζήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μπέμπα είναι θεά!!!! Πολύ κουκλίτσα!! Αφράτη και όμορφη!!! Να τη χαίρεσαι.... Εγώ έχω τρία. Τον πρώτο τον μασκάρευα όόόόλο το χρόνο και τον φωτογράφιζα!!! χαχαχαχα Φιλιάάά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κοριτσια να χαίρεστε και εσείς τα δικά σας!Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!Κωσταντίνα, τα πρώτα τα νταντεύουμε λίγο παραπάνω!Μαρία με μεγάλη χαρά θα την ζουπήξω εκ μέρους σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι ματαρες και το χαμογελο της ζουζουνας εκλεψαν την παρασταση
    οι κατασκευες σου ωραιες και χρησιμες !!!!
    και του χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλέ τι κουκλί ειναι αυτό!!!!!!Ωραίες και χρήσιμες οι κατσκευές σου, αλλά... εγώ θέλω να ζουμπήξω λίγο μαγουλάκι!!!!κάντο εσύ για μένα σε παρακαλώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κορίτσια να έρθετε όποτε θέλετε να την δείτε και να την ζουλήξετε απο κοντά!ψοφάει για κόσμο και ζουλήγματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΘΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΖΟΥΜΠΗΞΩ...
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ...
    ΚΟΥΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ..
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟ!!
    ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΕΛΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι απίθανη γελαστή ζουζούνα ειν'αυτη!!! φτου- φτου μη στη ματιάσουμε!Δώστης μια τεράστια αγκαλιά κι απο μένα που έχω δυο μαντραχαλάδες κι όταν βλέπω κοριτσάκια τρελαίνομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να χαίρεσαι την πανέμορφη γελαστή ζουζούνα σου! Χαίρεται πραγματικά τις απόκριες και τα καπελάκια που τις έφτιαξες όπως φαίνεται!!! Μπράβο σε δημιουργό και μοντέλο! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλά είναι και τα αγοράκια και τα κορίτσια !τα παιδιά είναι ευλογία!Καλά Ελένη, η μικρή χαίρεται οποιδήποτε ευκαιρία για τζερτζελέ!χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πανέμορφη η μικρή! και τις πάνε όλες οι αποκριάτικες φορεσιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα Μαριάννα!Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλε τι μουρλια φατσουλα ειναι αυτη; για δαγκωμα τα μαγουλακια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι γλυκό μωράκι ειναι αυτο καλέ;;;Τι χαμογελαστή κούκλα;;;Φτου φτού!Και πώς της πάν τα καπελάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή