Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

O ρατσισμός δε θα σε βγάλει απο τη κρίση...

Σε αυτό το κόσμο γεννηθήκαμε άνθρωποι. Μετά ήρθαν οι σημαίες , τα συμφέροντα, οι ύμνοι, τα σύνορα...Αυτά τα σύνορα για άλλη μια φορά οι Έλληνες θα τα περάσουν λόγω κρίσης για να μεταναστεύσουν. Μετανάστες εμείς, μετανάστες και εκείνοι. Οι πολίτες του κόσμου, οι άνθρωποι της γης, που ζητούν ένα στέρεο έδαφος , να θρέψουν λίγο τα όνειρα τους...
Xθες πήγαμε στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στη Κέρκυρα,  μια πρωτοβουλία του Εναλλακτικού πολιτιστικού εργαστηρίου στη Κέρκυρα. Τι είναι αυτό? Το Εναλλακτικό Εργαστήρι Κέρκυρας, βασίζεται στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Γίνονται εκεί λοιπόν, πολλά μαθήματα ποικίλου ενδιαφέροντος , απο εθελοντές επιστήμονες που πιστεύουν ακόμη στον άνθρωπο...
Οι φωτογραφίες μου δεν είναι καλές. Με μεγάλη λύπη τις είδα και δεν δίνουν το χρώμα και τη ζωντάνια του φεστιβάλ. Το οποίο είχε μουσικές, αρώματα, αγάπη και προσφορά.
Υπήρχε θέατρο σκιών για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους, καθώς επίσης και προβολή ντοκιμαντέρ του Μιχαήλ Ρομ για το τρίτο ράιχ σε συνάρτηση με καθημερινές συμπεριφορές φασισμού.
Και φυσικά ένας χώρος για το ανταλλακτικό παζάρι, όπου ο καθένας πρόσφερε ότι δε χρειάζεται πια και πήρε πράγματα που θα του είναι χρήσιμα στο εξής.
Με το σύνθημα "ο ρατσισμός δε θα σε βγάλει απο τη κρίση" η μουσική έπαιζε, οι άνθρωποι χάρηκαν. και πιθανόν κάποιοι να γύρισαν σπίτι με κάτι χρήσιμο!
Οι δράσεις συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ με συζητήσεις, αστρονομία και νοηματική γλώσσα άλλα δυστυχώς τα μικρά μου δεν άντεχαν άλλο και φύγαμε!
Μερικές φωτό:











Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε πρώτα άνθρωποι...
Καλό υπόλοιπο Κυριακής!!!

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στην πρωτοβουλία. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία βρίσκουν γόνιμο έδαφος σε περιόδους μεγάλης ανασφάλειας, όπως αυτή που διανύουμε. Άν δεν αντιδράσουμε θα μας καταβροχθίσει όλους χωρίς καν να το καταλάβουμε ...
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής, κοριτσάκι μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ BLOG !!!!!!
    ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή