Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Το κουσούρι μου....η τοιχογραφία και μια συνταγή!

Καλημέρα!Όταν έχω να φτιάξω κάτι στο σπίτι, να διακοσμήσω μια γωνίτσα ή να φτιάξω ένα πίνακα ή πρέπει να διαλέξω κάτι όμορφο για μας τη μικρή μας οικογένεια, θέλω να είναι πράματα που με κάνουν να νιώθω καλά όταν τα κοιτάω! Στο σπίτι της Κέρκυρας έχουμε υιοθετήσει αρκετά το country style και στης Θεσσαλονίκης ένα πιο μοντέρνο όμως και πάλι, καθότι και καρκίνος στο ζώδιο δε λείπουν ποτέ τα μικροαντικείμενα που μου ζεσταίνουν τη ματιά και τη καρδιά!
Έχω όμως μια παραξενιά!΄Τι να σου κάνω άνθρωπος είμαι και εγώ. Μου αρέσει πολύ η εικόνα των κτιρίων  Με τα ωραία τους παραθυράκια, να στέκονται μεγαλόπρεπα και όμορφα. Είναι η αίσθηση ασφάλειας και ενότητας που μου δημιουργούν; είναι ότι έτσι μεγάλωσα; Δεν ξέρω... Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να τα εγκαταλείψουν αλλά εγώ εκεί. Φανατικός οπαδός των πόλεων και των κτιρίων!Όλη αυτή η λάμψη εμένα με κάνει να νιώθω έτοιμη για γνώση και περιπέτεια.
Και να τα λοιπόν στο σπίτι μου εμφανίζονται απο παντού και ξετρυπώνουν σε κάθε τι!!!
                                          Το αγαπημένο μου κεραμικό κηροπήγιο Τριμάρ


                                          Ο πίνακας με τα παραθυράκια ,μου θυμίζει πόσο διαφορετικός είναι ο                                            
                                         καθένας απο μας!!


                                                  Ο Παρισινός μου πίνακας!Αγαπημένος!




                                                     Αυστριακό τοπίο με σπίτάκια!


                                          Η πρώτη εικόνα της μέρας! Η ορχιδέα μου ανθίζει!

Χθες έκανα μια τοιχογραφία που είδα κάπου στο ίντερνετ και ενθουσιάστηκα! Την έκανα στο παιδικό δωμάτιο και να το αποτέλεσμα!Δικαίωσε νομίζω τις τόσες ώρες δουλειάς!!




                                    Τι όμορφα και χαρούμενα κτίρια!Τα αγάπησα πολύ, δουλεύοντας τα!
Τα Χριστούγεννα η μαμά μου μας έκανε δώρο αυτό:
Και έχει μέσα θεϊκές συνταγές!
Για σήμερα που είναι Κυριακή φτιάξαμε αυτό εδώ το γλυκό που είναι σκέτη απόλαυση:
 Πίτα μπανόφι
Θα χρειαστείτε:
1 έτοιμη βάση τάρτας
4 μπανάνες
100γρ γάλα
4 μεγάλες κουταλιές ζάχαρη
300 γρ κρέμα γάλακτος
καφέ στιγμιάιο
τριμμένη σοκολάτα

Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει καραμέλα με ωραίο χρυσό χρώμα και όταν γίνει αυτό προσθέτουμε 2 απο τις μπανάνες που έχουμε λιώσει στο μίξερ με το γάλα. Φτιάχνουμε έτσι μια υπέροχη κρέμα μπανάνα καραμέλα και την απλώνουμε στη βάση. 
Απο πάνω κόβουμε φέτες τις υπόλοιπες δύο μπανάνες.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (εγώ έριξα μέσα και λίγη ζάχαρη άχνη) και όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε μια κουταλιά δυνατού καφέ για να πάρει άρωμα και χρώμα. Την απλώνουμε επάνω στο γλυκό μας και τέλος τρίβουμε απο πάνω μαύρη σοκολάτα. 
Υπέροχο!
Χαρούμενη και απολαυστική Κυριακή!





11 σχόλια:

  1. Τα σπίτια είναι γενικά ένα αγαπημένο θέμα πολλών (εμού συμπεριλαμβανομένης φυσικά) ! Δεν ξέρω ακριβώς γιατί ! Ίσως έχει να κάνει με το αίσθημα της ασφάλειας που μας προκαλούν. Οικία - Εστία - Θαλπωρή - Ασφάλεια ... κάπως έτσι ίσως !
    Όπως και να ΄χει, προσπαθώ αυτόν τον καιρό να φτιάξω κι εγώ ένα σπιτικό από γυψόγαζα ! Άν το καταφέρω, θα με εκπλήξω πολύ ευχάριστα ! χαχαχα
    Φιλιά Πολλά, Καλή Κυριακή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια!!!! τα σπιτια κ εμενα ειναι η αδυναμια μου!!!!ειναι πολυ ομορφα αυτα που ζωγραφισες στο παιδικο δωματιο!!! μου αρεσει πολυ αυτη η χαρουμενη διαθεση που εχεις!!!καλα να περνατε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α... κι' εγώ λατρεύω τα σπίτια, τα παράθυρα, τις πόρτες....
    Η τοιχογραφία σου στο παιδικό δωμάτιο είναι υπέροχη, σου ανεβάζει τη διάθεση και πολύ ωραία ιδέα για τοίχο!!!
    Άσε πια το γλυκό.... θα είναι σκέτη απόλαυση!
    Καλή βδομάδα..... σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. περασα να σου ευχηθω να εχεις μια ομορφη χαμογελαστη και πανω απο ολα δημιουργικη εβδομαδα!φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γλυκό και όμορφο το κουσούρι σου!!!Αν και δεν είσαι μοναδική!!Μαλλον το έχουν πολλοί!!!Ομορφη η ιδέα να το εφαρμόσεις καιστον τοίχο!!Σου εύχομαι καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σπίτι μου είναι γεμάτο από σπιτάκια ! Έχω κι εγώ μια ολόκληρη συλλογή που συγκέντρωσα από διάφορα ταξίδια μου! Πολύ αγαπημένο θέμα!
    Σούπερ η τοιχογραφία σου!! Αλλά και το μπανόφι........!!!!
    Καλή εβδομάδα σου εύχομαι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφα τα διακοσμητικά σου σπιτάκια!! Αλλά και η τοιχογραφία σου πανέμορφη!! Πρέπει το παιδικό δωμάτιο να άλλαξε εντελώς όψη!!
    Το μπανόφι σου είναι κόλαση!! Φαίνεται τόσο νόστιμο και τόσο γρήγορο!! Μούρλια!!
    Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. MAGDALENE MOY ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ!!ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ!!!!ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΑΠΙΘΑΝΟ!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ...ΓΛΥΚΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαγδα μου ....μακαρι ολοι οι ανθρωποι να ειχαμε τετοια κολληματα και ας μας ελεγαν κολλημενους..αλλα δυστυχως αυτα ειναι τα ανωδυνα...υπαρχουν τοσο μα τοσα σοβαρα που τα δικα σου φανταζουν παιδικα μπροστα τους...ρομαντικα ισως???Οι πινακες σου ειναι πολυ ομορφοι,ξεχωριζω τον πρωτο με τα παραθυροφυλλα ανοιχτα..αλλα αυτο που με αφησε με ανοιχτο το στομα ειναι η τοιχογραφια...τι αρμονια και τι συμμετρια ειναι αυτη???Θα πρεπει να σου βγηκαν τα ματακια να φτιαξεις ολες αυτες τις γωνιες και τα παραθυρακια....πολυ ομορφο το αποτελεσμα και μαλλον σε δικαιωσε...φιλακια στις κουκλιτσες που θα παιζουν σε ενα τοσο χαριτωμενο δωματιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάγδα μου, καλημέρα
    Τι υπέροχα πράγματα έκανες!!! Συγχαρητήρια, ωραία χρώματα, ζεστά, πόσο θα χαίρονται τα παιδάκια σου!
    Και το γλυκό σου ακαταμάχητο!
    πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αξιέπαινη η τοιχοδουλειά σου άψογα δουλεμένη... και σε μένα αρέσει το αντικείμενο *σπίτι* σε όλες τις μορφές του ζωγραφισμένο, η τρισδιάστατο....Μου άρεσε επίσης το λευκό σπιτακι της Trimar.

    ΑπάντησηΔιαγραφή