Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η ευχή της Κυριακής

Σήμερα που ναι Κυριακή,
κάντε μου όλοι μια χάρη
χαμόγελο να βάλετε
και περισσή τη χάρη!

Παραπονιέμαι. Για σοβαρά και λιγότερο σοβαρά πράματα. όχι πάρα πολύ. Θα έλεγα ότι παραπονιέμαι με σύνεση. Αλλά το τελευταίο καιρό μαθαίνω όλο δυσάρεστα. Για φίλους, για γνωστούς...
Κυρίως μαθαίνω ότι πολλοί γνωστοί μου , χάνονται ή αντιμετωπίζουν καρκίνο. Δεν φοβάμαι να πω τη λέξη. Το ίδιο κακό σπέρνει όπως και να τον αποκαλέσω.  Με την ευχή μέσα απο την ψυχή μου να γιατρευτούν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται, υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να μη παραπονιέμαι για τίποτα λιγότερο σοβαρό απο αυτό.
Νιώθω αχάριστη μερικές φορές. Γνωρίζω κόσμο , πολλοί υποφέρουν. Γνωρίζω πολλά παιδιά, που κλαίνε σιωπηλά. Για τη νέα χρονιά δε θέλω τίποτα. Θέλω να μείνουμε όπως είμαστε. Δε θέλω να αποκτήσω τίποτα. Θέλω μόνο να μη χάσω κάτι. Εύχομαι το καλύτερο σε όλους.
Χαμογελάστε και εσείς με όσα ήδη έχετε.
 Σκεφτείτε. Αν τώρα έπρεπε να τελειώσουν όλα, θα νιώθατε τυχεροί για όσα είχατε πριν;
Ελάτε να λατρέψουμε τη μέρα, με όσα δώρα μας φέρνει
                                        σπιτικές κρέπες με σπιική μαρμελάδα ροδάκινο

Κλάψτε κορίτσια !(αναφέρομαι στα παιδιά μου)! Στο τέλος εγώ θα σας κάνω να γελάσετε!
Βρέξε ουρανέ κάνε ότι έχεις σκοπό και εγώ από εδώ κάτω θα το απολαύσω!
Τα λεφτά τελειώνουν και αδιαφορώ αν  θα αγοράσω οτιδήποτε. Γιατί έχω το τώρα. Έχω το αγόρι μου. Έχω τα κορίτσια μου. Έχω σπίτι, φαΐ στο πιάτο μου ,και πάνω από όλα έχω ΥΓΕΙΑ.
 Ζήστε, ζήστε, ζήστε σαν να μην υπάρχει αύριο... 

11 σχόλια:

  1. Έχεις δίκιο κορίτσι...Δεν είναι όμως κακό να ονειρευόμαστε να αναζητάμε καινούρια πράγματα...αρκεί να μην είναι υλικά! Όχι άλλα υλικά που σχετίζονται μόνο με χρήματα. Αυτά φέρνουν μόνο δυστυχία στο τέλος. Μπορούμε να βάζουμε στόχους στο να γινόμαστε καλύτεροι, καλύτεροι φίλοι, καλύτεροι σύντροφοι,καλύτεροι γονείς. Αυτά ναι μπορούμε να τα θελήσουμε...και τότε ακόμη και τα άσχημα που μπορεί να βρεθούν μπροστά μας θα φαντάζουν μικρότερα.Τα φιλιά μου και σου εύχομαι μια όμορφη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθειες που πρεπει να μας ακολουθουν!!!θα μεινω σε αυτα που λες και δε θα προσθεσω κατι παραπανω!!!Θα επαναλαβω μονο και θα ευχηθω :
    Ας ΛΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ!!!!!
    πολλα φιλια και να εχεις μια υπεεεεροχη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nai Maraki moy symfwnw.
    Eyxaristw Misirlou kalh vdomada kai se sena!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο Μάγδα σε όσα γράφεις.
    Μακάρι όλοι να σκέφτονται όπως εσύ.
    Δυστυχώς ο τρόπος ζωής, μας έχει κάνει να μην είμαστε ευχαριστημένοι με τα λίγα και να αναζητούμε τα περισσότερα.Όσο για την υγεία, όταν κινδυνεύουμε να την χάσουμε τότε την εκτιμούμε.
    Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς μάθαμε να ζητάμε όλο και περισσότερα υλικά, μάθαμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι με τίποτα.
    Μάθαμε?? Μας μάθανε??
    Δεν έχει σημασία.
    Σιγά σιγά θα ανακαλύψουμε και πάλι την ουσία των πραγμάτων νομίζω!
    Πρέπει να την ανακαλύψουμε, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο δίκιο έχεις! Την υγεία μας να έχουμε! Και την υγεία όσων αγαπάμε! Τίποτε άλλο δεν είναι σημαντικότερο... Καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχεις απόλυτο δίκιο!Πρέπει να αναθεωρήσουμε για το τι είναι απαραίτητο στη ζωή μας!Και ο χρόνος, αυτός ο παράγοντας που δεν υπολογίζει κανείς θα τα φέρει όλα όπως πρέπει!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο ευγνωμοσύνη.... ΜΟΝΟ! Κάθε πρωί που ξυπνάω ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να ζήσω άλλη μια μέρα και για την Υγεία που μας δίνει. Ξέρεις, πολύς κόσμος έχει ανακαλέσει, έχει αλλάξει προτεραιότητες. Τελικώς, νομίζω πως θα μας κάνει καλό η κρίση!!!! Ουδέν κακόν αμιγές καλού!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσοι έχουν περάσει περιπέτειες με την υγεία τους, έχουν μάθει να εκτιμούν αυτά που οι άλλοι αντιλαμβάνονται ως αυτονόητα. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο ! Αντιθέτως, κάθε μέρα που περνά και δεν μας παίρνει τίποτα είναι ΕΥΛΟΓΙΑ. Μακάρι να μην χρειαζόταν να βυθιστούμε πρώτα στην απελπισία, για να αντιληφθούμε πόσους λαχνούς κερδίζουμε καθημερινά παραμένοντας υγιείς ! Κάποιοι άνθρωποι πιάνουν το νόημα χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν. Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Έπρεπε να πάθω, για να μάθω ! Κι αυτά που ξέρω πια είναι πολύτιμα και συνοψίζονται σε αυτά ακριβώς που περιέγραψες, όπως τα περιέγραψες. Να είσαι πάντα καλά και να μην ξεχνάς αυτά που γράφεις εδώ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πιο όμορφο που έχω ακούσει στα 62 μου χρόνια!!!! Τα λόγια σου
    μ' άγγιξαν όσο τίποτε άλλο ..Η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη ειναι ηθικές αξίες που θα πρέπει να υπολογίζονται από κάθε άνθρωπο!!!Προτείνω η ευχή σου "να μείνουμε όπως είμαστε,να μην αποκτήσουμε άλλα και να μην χάσουμε τίποτε από αυτά που έχουμε" να γίνει ο μπούσουλας των προτεραιοτήτων μας για τα επόμενα χρόνια...Τα φιλάκια μου και την καλημέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ποσο δικιο εχεις και ομως το λεμε το ξαναλεμε κ μετα το ξεχναμε!και αγχωνομαστε , στεναχωριομαστε . αλλα δεν ξιζει αφου εχουμε τα βασικα πρεπει να νιωθουμε ευτυχισμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή