Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αγιασμός.

Ξύπνησα σήμερα και πήγαινα δειλά στο σχολείο. Πως θα ναι , ποιοι θα ναι εκεί, πως θα με δουν οι γύρω, πως θα δω εγώ τους γύρω. Και είδα γύρω μου μόνο παιδιά. Τα μάτια τους ήταν πελώρια και κοίταζαν τον παππούλη. Τι καλός παππούλης, εσείς οι γονείς είπε, μη τα περιμένετε όλα απο τους δασκάλους. όλοι μαζί να προσπαθούμε για τα παιδιά.  Τα παιδιά ακόμη κοίταζαν. Άλλα τα καταλάβαιναν και άλλα όχι. Μερικά θέλανε απλά να τελειώνουν να ξεχυθούν στο χωριό για παιχνίδι, και άλλα θέλανε να πάρουνε τα νέα βιβλία. Τα νηπιάκια μας θέλανε να δούνε το πρώτο τους σχολειό. Τη φωλιά τους.Εκεί θα έχουν καταφύγιο για δυο χρόνια.
Είναι μικρά ακόμη. Έχουν τρυφερά χεράκια, αστείρευτη φαντασία, γελαστά ματάκια και ροζ μάγουλα.
Είναι μικροί θεατρίνοι , κατεργάρηδες, και αγαπησιάρηδες. Ζητούν με λαχτάρα μια αγκαλιά και ένα βλέμμα.Σαν την Αφροδίτη και τη Μαριάννα μου.
Τα κοίταγα και έλεγα πως σε αυτά τα πλάσματα κόβουν την ελπίδα , τη ζωή το μέλλον?
Να παλέψουμε για αυτά τα αγγελούδια. Έχουμε χρέος. Εμείς οι δάσκαλοι απο το δικό μας πόστο. Για ένα σχολείο που δε θα κάνει διακρίσεις. Ένα σχολείο που τα παιδιά , θα παρακολουθούν τα μαθήματα τους στη ζέστη και τη καθαριότητα.Με υλικό που θα τους παρέχει το κράτος για να τα εξελίξει σαν ανθρώπους.
Τα χω μπροστά στα μάτια μου ακόμη τα παιδιά. Με καρδιές καθαρές σαν τα μάτια τους. Η μόνη ελπίδα αυτού του τόπου. Μην εγκαταλείπουμε τη προσπάθεια. Για αυτά και μόνο. Δύναμη και θάρρος. Καλή χρονιά σε όλους.
Σας αφήνω με όμορφες εικόνες , απο όμορφα σχολειά!






                                            Παντού υπάρχουν φίλοι έτοιμοι για παιχνίδι!!!

10 σχόλια:

  1. Καλή σχολική χρονιά!Τα ίδια συναισθήματα,έχω κι εγώ κάθε χρόνο στον αγιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή δύναμη λοιπόν... για μια καλή σχολική χρονιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφες εικόνες! Καλή αρχή, καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή σχολική χρονιά δημιουργική και ευχάριστη!!! Κάθε χρόνο έχω την ίδια χαρά και εγώ σαν να είμαι πρωτάκι (τι κρίμα που έγινα 62 χρονών..)Καλό ξημέρωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλή σχολική χρονιά!Μακάρι όλα τα σχολεία να ήταν έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή δύναμη στα παιδιά μας και τους δασκάλους τους..... Και, είθε, η πρόβλεψη για το μέλλον τους να αλλάξει προς το καλύτερο... το αξίζουν!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή σχολική χρονιά φιλενάδα και καλό Φθινόπωρο!!!
    Πράγματι όμορφα σχολεία!!!
    Γλύκα τα δαχτυλοκουκλάκια!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω πως όποια παιδιά σε έχουν δασκάλα τους είναι πολύ τυχερά ! Εύχομαι καλή σχολική χρονιά με κουράγια, αγάπη και δημιουργικότητα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφος χώρος για παιδιά, έχουν και την καλλίτερη Δασκάλα, τι άλλο θέλουν για μια ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή σχολική χρονιά! Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή