Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η ίωση που έγινε φάρος

Το Σαββατοκύριακο μας βρήκε άρρωστους. Και εγώ και τα ζουζούνια πιάσαμε μια περιποιημένη αμυγδαλίτιδα που μας κράτησε κρεβατομένους...
Η μέρα μας ήταν δύσκολη με μια Αφροδίτη να αρνείται να πιει αντιπυρετικό, και μια μπεμπούλα-Μαριαννούλα κακοδιάθετη να πνίγεται διαρκώς. Εγώ δεν έβαζα θερμόμετρο για ψυχολογικούς λόγους. Για να μαι όρθια πάντα και παντού. Τελευταία φορά που έβαλα είχα χτυπήσει ένα 39άρι... Χαπακώθηκα και το αγνόησα...Όπως όλες οι μαμάδες δηλαδή!
Όσο νύχτωνε ένιωθα την εξάντληση να χτυπάει κόκκινο, και ήμουν προετοιμασμένη για μια ακόμη πιο ζόρικη νύχτα.
Ο μπαμπάς ανέλαβε να κοιμηθεί με τη μπεμπούλα που ναι λιγότερο άρρωστη απο μένα και την Αφροδίτη, και εγώ πήρα αγκαζέ την μεγάλη μου την αρρωστιάρα, να της αλλάζω κομπρέσες και να την περιποιηθώ στον καναπέ στο σαλόνι.
9 η ώρα. Έξω σχεδόν νύχτα. Στρώνω για μένα στο πάτωμα, για να ναι άνετο το παιδί,και της πιάνω το καυτό χεράκι στο γλυκό φως της τηλεόρασης. Αρχίζει μπατμαν και λέω θα το δω, στην ησυχία ενός σπιτιού που όλοι σχεδόν εκτός του μπαμπά είναι αδιάθετοι, και ξαφνικά έρχεται η επιφοίτηση.
Είναι όλα τόσο ζεστά που με πάνε δυο δεκαετίες πίσω.  Τότε που δεν είχα ιντερνετ να σερφάρω και φυσικά ελάχιστες υποχρεώσεις. Η μαμά και η γιαγιά μου, μου κρατούσαν το χέρι στο σκοτάδι, όταν ήμουν άρρωστη και όλο το δωμάτιο μύριζε vicks!Αλλά εγώ ένιωθα ασφαλής και ήρεμη. Έτσι ένιωθα και χθες. Έτσι εύχομαι να ένιωσαν και τα μικρά μου.
Ξαφνικά συνειδητοποίησα πόσο χώρο - χρόνο καταναλώνει το ιντερνετ στη ζωή μας και αναρρωτήθηκα αν αξίζει τελικά.Γενικά δεν είμαι ο άνθρωπος που θα κάτσει όλη μέρα στον υπολογιστή. Ο χρόνος μου είναι ελάχιστος και θέλω να ναι πιο δημιουργικός και ανθρώπινος. Όμως όταν τα παιδιά πάνε για ύπνο και λέω ότι ήρθε η ώρα να χαλαρώσω , σερφάρω μέχρι να νυστάξω και να πάω για ύπνο.  Τελικά δεν χαλαρώνω. Μένω με την αίσθηση ότι θέλω να χαλαρώσω και βομβαρδίζω το μυαλό μου με ένα σωρό ερεθίσματα καθώς βλέπω ένα σωρό πράγματα στο διαδίκτυο, που είτε θέλω να κατασκευάσω, είτε να διαβάσω, είτε να παρακολουθήσω κ.ο.κ . Στο τέλος μένει μια αίσθηση κούρασης και πολλά ανικανοποίητα σχέδια στο κεφάλι μου. Χθες για μένα ήταν ένα σπουδαίο μάθημα. Καθόμασταν εκεί στο σαλόνι, χωρίς να πρέπει να κάνουμε τίποτα. Απλά  χαζεύαμε αγκαλιά. Και ειλικρινά ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές.  Η μπέμπα μου όπως πάντα ένα υπόδειγμα παιδιού, κατάφερε να κοιμηθεί ήσυχα αγκαλιάζοντας το χεράκι του μπαμπά, ενώ η Αφροδίτη με πατούσε τη νύχτα με τα πόδια της για να δει αν είμαι εκεί!Διαολάκι μου!Η νύχτα δεν ήταν τόσο σκληρή όσο περίμενα και σήμερα εγώ έχω μόνο δέκατα, η μικρή μου καθόλου και η Αφροδίτη ως τώρα, λιγουλάκι!Άντε να γίνουμε καλά να πάμε στη θάλασσα, και όσον αφορά το ίντερνετ αποφάσισα ότι θα δουλεύει με πρόγραμμα. Κι όχι μέχρι τελικής πτώσης.
Έφτιαξα ζεστή σουπίτσα και πάμε να την απολαύσουμε.Θα μας κάνει παρέα και μια πολύ καλή μου φίλη που έφερε στα κορίτσια ένα γλυκούλη κλόουν για να τους φτιάξει τη διάθεση!Πόσο όμορφα είναι τα τρυφερά δωράκια απο καρδιάς!Ευχαριστούμε τόσο πολύ!

 Όσοι δεν είστε άρρωστοι και έχετε όρεξη μπορείτε να δοκιμάσετε το τσηζκεικ που έκανα πριν λίγες μέρες και μου άρεσε πολύ!Η συγκεκριμένη συνταγή έχει έντονη τη γεύση τυριού , για αυτό αν δεν σας αρέσει το τυρί προτιμήστε κάτι άλλο. Η συνταγή λέγεται τσηζκέικ των 400 γρμ. και έχει ως εξής:
400 μπισκότα βουτύρου τριφτά και καλής ποιότητας
400 κρέμα γάλακτος
400 τυρί κρέμα ελαφρύ
3/4 κούπας άχνη
μαρμελάδα φράουλα

                                                             Μιαμ, μιαμ!Τέλειο!

Τρίβετε στη βάση τα μπισκότα και δεν βάζετε έξτρα βούτυρο. Χτυπάτε το τυρί με την κρέμα γάλακτος  και την άχνη σε μια όμορφη κρέμα. Και αραιώνετε με λίγο νεράκι τη μαρμελάδα για το τελείωμα. Είναι υπέροχο. Απο τα αγαπημένα μου!Καλή επιτυχία!
Μέχρι την επόμενη φορά,
 Σας φιλώ!


Υ.Γ Δεν μυρίζω τίποτα, δεν ακούω τίποτα.



7 σχόλια:

  1. Ωραία συνταγή!Περαστικά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουράγιο !!!!Ίωση είναι θα περάσει!!!!Η συνταγή σου δείχνει υπέροχη !!!Πολλά φιλιά!!!Περαστικούλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περαστικά σε όλους σας!! Καλά να είσαστε όλοι κι ας μειωθεί ο χρόνος στο Ίντερνετ! Εξάλλου η αποτοξίνωση είναι χρήσιμη! Και αυτό το μαραφέτι μας έχει γίνει εθισμός!! χιχι! Το γλυκό φαίνεται εύκολο και νόστιμο! Ιδανικό δηλαδή!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω πως σήμερα θα'στε και τα τρία περδίκια!!! Τι όμορφα που τα λες βρε φιλενάδα! Αυτό με το vicks μου θύμισε και μένα όταν ήμουν μικρούλα κι αρρωστούλα και με φρόντιζε η μανούλα μου..! Τώρα είναι η δική μας σειρά! Έχεις δίκιο για το internet κι εγώ έτσι νοιώθω πολλές φορές! Ευχαριστούμε για τη συνταγή, είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά! Πολλά φιλάκια κουκλίτσα μου! Τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΜΟΥ!!!!!!
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!!!!!!
    ΤΙ ΓΛΥΚΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΥΡΙΖΕ VICKS ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ!!!!
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ , ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΕ!!!!!
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ!!!
    ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΚΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!!!!!!
    ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ!!!!!
    ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια αναδρομή στο παρελθόν με τέσσερα αγγελούδια που έβαζαν..στόχο να αρρωσταίνουν μαζί!
    Τρυφερή ανάρτηση ..αν και στη ζέστη του καλοκαιριού γίνεται αφόρητη!
    Να είσαστε καλά κουκλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περαστικά σε όλους εύχομαι, Η συνταγή φαίνεται υπέροχη !Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή