Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Πρόσκληση στις χαρές της ζωής!

Όχι δε μπορώ να πω ότι οι τελευταίες μέρες με βρήκαν με την καλύτερη ψυχολογία, και ναι θα σας πω ότι πάντα προσπαθώ για μια καθημερινότητα γεμάτη χρώμα!
Πηγαίνουμε στη παραλία μια τετραμελής οικογένεια πια, με όλα μας τα συμπράγκαλα! Μόνο βαλίτσα που δε γεμίζουμε, αλλά όταν το βλέμμα συναντάει τα μικρά μας ανθρωπάκια χαιρόμαστε και ξεχνάμε τα πάντα!Η μικρή ξεπετάχτηκε αρκετά, και η μεγάλη είναι μια γοητευτική νεράιδα λες και είναι φερμένη απο άλλο πλανήτη. Δυο πλάσματα δεμένα, ενωμένα σαν μια χούφτα και είναι τόσο μικρά ακόμη!Έχει η μια την άλλη. Ευτυχία!



Την περασμένη βδομάδα ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί πραγματοποιήθηκε ένα φεστιβάλ κουκλοθέατρου, δωρεάν για τα παιδιά , αποκαλύπτοντας μια διαφορετική Κέρκυρα, πιο ανθρώπινη και χρωματιστή...Διασκεδάσαμε πολύ, τα παιδιά και εμείς. Ήταν πολύ χαρακτηριστική η φράση του κλόουν όταν έψαχνε μπαμπάδες για να κάνουν ένα κόλπο για τα παιδιά και δεν έβρισκε ούτε έναν. Μονολόγησε με θλίψη
- Πάει ο κόσμος το έχασε, δεν θέλει να προσφέρει πια χαμόγελα...
Δεν ακούγεται σαν χαστούκι στο πρόσωπό μας?Πόσο δίκιο έχει...Ας μην το ξεχνάμε, ας προσπαθούμε να προκαλούμε χαμόγελα!
Εννοείται ότι ο Θοδωρής είχε προσφερθεί ήδη για να κάνει το μαγικό ακροβατικό του κλόουν , και κάποιοι ακόμη ήρθαν λίγο πολύ με το ζόρι, αλλά στο τέλος το ευχαριστήθηκαν!
Ευχαριστούμε όλες τις ομάδες που διοργάνωσαν το φεστιβάλ, τόσο μα τόσο πολύ, και του χρόνου παιδιά!

 Στην αυλή του ψυχιατρείου Κέρκυρας
 Εδώ το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο , με σφιχταγκαλιασμένους μπαμπάδες που πρέπει να στηριχτεί ο ένας στον άλλο!
Δραματοποίηση και κουκλοθέατρο από την  ομάδα "3 λαλούν"

Πραγματικά όμορφη εμπειρία. Και από τις βραδιές με κουκλοθέατρο πίσω στο σπιτάκι μας για να απολαύσουμε καφεδάκι στις νέες μου λατρευτές κούπες, δώρο μιας Κερκυραίας φίλης μας!Ευχαριστούμε!Συνοδεύω με τη νέα αγάπη των τελευταίων ημερών. Το βιβλίο "Ανεμώλια" του Ισίδωρου Ζουργού. (Ανεμώλια είναι τα λόγια του ανέμου)

Ένα βιβλίο για το χρόνο που καταλύει τα πάντα, την αναζήτηση της ομορφιάς και της ελευθερίας...
Βέβαια η οικογένεια πάντα πεινασμένη και λόγω και της άφιξης φίλων μας, φτιάξαμε μια μυρωδάτη τάρτα κολοκύθι , παρμεζάνα που στο τέλος του γεύματος δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι!
Μμμμμ!Ήταν πολύ νόστιμη!Αν θέλετε σημειώστε:
Κολοθυθάκια, 
τυρί της αρεσκείας σας, εγώ έβαλα παρμεζάνα και φέτα, 
μικρά κομματάκια ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
φρέσκο δυόσμο
φρέσκο βασιλικό
ένα αυγό
τριμμένη φρυγανιά
αλεύρι όσο πάρει 
αλάτι 
πιπέρι
λάδι
Κάντε ένα όμορφο και αρωματικό μείγμα και στρώστε το στη ταρτιέρα. ψήστε μέχρι να ροδίσει (περίπου 30 λεπτά) στους 220 βαθμούς. Ανάλογα το φούρνο βέβαια!
Καλή επιτυχία!
Αυτές τις μέρες ένα υπέροχο ζευγάρι μου άνοιξε την πόρτα στη εξαιρετική γκαλερί τους, θα σας πω στην επόμενη ανάρτηση σχετικά για το που θα βρείτε νέα έργα μου λοιπόν!Να έχετε μια όμορφη και δημιουργική μέρα!
Σας φιλώ γλυκά!

5 σχόλια:

  1. Οι νεραϊδούλες σου είναι πανέμορφες, να τις χαίρεσαι και να τις καμαρώνεις!!
    Ευχαριστούμε και για την νόστιμη συνταγή!
    Να περνάς πολύ όμορφα!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Μαγδα μου...τι ομορφα που τα περιγραφεις....καλε η μικρη σου μεγαλωσε...χιχιχιχι...και η δικια μου το ιδιο...εχει κι αυτη τις ακαταμαχητες διπλες της και ολο την ζουλαμε....μμμ...φιλακια στα κοριτσακια σου και καλη συνεχεια των διακοπων...οι δικες μας τελειωνουν την επομενη εβδομαδα(πριν καν καταλαβω οτι ξεκινησαν,εφτασε και το τελος...)φιλακιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουκλίτσες οι μικρούλες σου!! Να τις χαίρεσαι!! Πάντα όμορφα να περνάτε!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!! Φαίνεται τέλεια η τάρτα κολοκυθιού!!
    Καλό σ/κο να έχεις!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να χαίρεσαι τα μπουμπουκάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρονια πολλα και καλα. Η Χαρη της Παναγιας να σου χαριζει ο,τι επιθυμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή