Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Το δωμάτιο των παιδιών...

Ποιά μαμά/ μπαμπάς μπαίνει στο δωμάτιο των παιδιών του, και δεν έχει αντικρίσει αυτό:
Μπήκα σήμερα το πρωί και με έπιασε από τη μια κρίση και απο την άλλη τα γέλια!
Τι να κάνω;α. Να τραβήξω το μαλλί μου;
                   β. Να χτυπήσω το κεφάλι μου στο τοίχο; Ντοιγκ!
                   γ. Να τις βάλω τιμωρία;
                   δ. Να τους δείξω για μια ακόμη φορά το σωστό τρόπο ταξινόμησης των παιχνιδιών;
Τα καημένα τα μικρά μου, κάνουν τεράστιες προσπάθειες να μαζέψουν αλλά κάπου στη μέση κουράζονται! Οπότε, μιας και είναι ούτε καν 2, και ούτε κάν 4 πάντα το συμμάζεμα το κάνουνε με βοήθεια!

Ταξινομούμε το υλικό μας πάντα για να το βρίσκουμε. Αυτό είναι και μια καλή προ μαθηματική άσκηση. Το να ξεχωρίσουν τα αντικείμενα σε σύνολα.

 Κουζινικά στο 1
Μουσικά όργανα στο 2
Η φάρμα στο 3
Τουβλάκια
Κουκλοπράματα στο μεγάλο κόκκινο κουτί

 Οι μπογιές στο καλάθι τους και τα τρόφιμα στο ροζ υφασμάτινο κουτί.

Το κουκλοράφι και μικρά κουτιά αποθήκευσης
 μικρών παιχνιδιών και δαχτυλόκουκλων

Μετά ξαναρχίζουν να βγαίνουν σιγά σιγά αλλά...
η προσπάθεια μετράει!
Έτοιμοι για μάχη!Τα άγρια ζώα επιτίθενται στο κάστρο της μπάρμπι! Ναι!Αυτά είναι τα κορίτσια μου!

 Εδώ έχουμε δημιουργήσει μια γωνιά για τα βιβλία. και γύρω γύρω είναι στολισμένη με εργασίες που έχουν κάνει μόνες τους στο σχολείο ή μαζί μου.
 Με τα υφάσματα που μου είχαν περισσέψει απο διάφορες χρήσεις έφτιαξα μαξιλάρες για να ακουμπά η Αφροδίτη στο τοίχο. Και το ψάρι είναι απο το στολισμό της βάφτισης που είχα φτιάξει για τη Μαριάννα. Έχω περάσει και μια κουνουπιέρα για να ναι λίγο ονειρικό το σκηνικό της. Μου αρέσει η αίσθηση που δίνει. Την στερέωσα με έναν διχαλωτό βραχίονα επάνω σε μια βίδα που έβαλα στο τοίχο με ούπα για ναι σταθερό.
 Στο τοίχο πάνω απο τη κούνια της Μαριάννας προτίμησα να κάνω κάτι πολύ λιτό σε αυτό το σπίτι. Ένα μίνιμαλ δέντρο με μερικά χαρούμενα πουλιά και τον ήλιο. Άλλωστε είναι τόσο πολύ χρωματιστά τα παιδικά πράματα και παιχνίδια, που δεν ήθελα να κάνω κάτι υπερβολικό στο τοίχο.
Στο προηγούμενο σπίτι είχα κάνει αυτό: Το θυμάστε; Με μεγάλη μου χαρά, όταν επισκέφτηκα τα παιδιά που μετακόμισαν στο παλιό μου σπίτι, και τυχαία έχουν και εκείνοι δύο κόρες, είδα ότι κράτησαν τη τοιχογραφία παρόλο που έβαψαν όλο  το υπόλοιπο σπίτι γιατί τους άρεσε! Τι χαρά!


 Οι εργασίες μας!

Λατρεύω τη θέα από το παιδικό δωμάτιο. Μπορεί να μη σας λέει τίποτα αλλά εμένα αυτή η ανοιχτωσιά μέχρι πέρα,  χωρίς να υπάρχει ερημιά αλλά άλλοι άνθρωποι μου αρέσει πολύ! Με κάνει να νιώθω ασφάλεια. Ότι είμαι το μέρος ενός συνόλου, μιας γειτονιάς! 

Απο  την άλλη μεριά το μαγαζάκι που τους είχα φτιάξει απο ένα σταντ του σούπερ μάρκετ και τελευταία πουλάει cup cakes! Αυτό είναι ένα παιχνίδι που τους έφτιαξα και θα σας το δείξω σε επόμενη ανάρτηση.
Κοιτάξτε τα παντοφλάκια και φανταστείτε τα πατουσάκια που μπαίνουν μέσα!


Περιττό να πω ότι μόλις τέλειωσε η φωτογράφηση στο δωμάτιο έπεσε και πάλι βόμβα! Αλλά υπάρχει μια διαφορά. Στη πρώτη φωτό ήταν το δωμάτιο που με διαβεβαίωσαν ότι συμμάζεψαν. Φαντάζεστε το τωρινό χαμό;;;Πάω να κάνω έναν καφέ, να πάρω δύναμη για συμμάζεμα για το βράδυ. Για τώρα έχω υποσχεθεί να παίξω κουκλοθέατρο...και ευτυχώς σήμερα το απόγευμα μου είναι ελεύθερο!Γιούπι!

Σας φιλώ!

3 σχόλια:

  1. Πολύ ομορφες οι γωνιές! Εμείς κάνουμε το παιχνίδι του συμμαζέματος. Βάζουμε ένα τραγούδι και πρέπει να έχει συμμαζευτεί ώσπου να τελειώσει! Άντε δύο! Άντε τρία! Μπορεί να ακούσουμε και όλο το cd!
    χαχα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι !και εμείς το ίδιο κάνουμε! Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ το τσίρκο του Νίνο, απο το cd του Κυπουργού για αυτή τη διαδικασία! Εσείς με ποιά τραγούδια εμπνέεστε για συμμάζεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή